Pepparkaksvåfflor
Laga juliga våfflor med smak av pepparkaka! Perfekt till din julbrunch, glöggmingel eller adventsfika. Våfflorna serveras med en krämig och syrlig lingongrädde som kompletterar smakerna fint.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
8-10 st
125 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
1 1/2 msk pepparkakskrydda
2 dl kallt vatten
Lingongrädde
2 dl vispgrädde
3/4 dl lingonsylt
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per våffla.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1589 KJ / 380 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g
Kommentarer
0/0 det var inte bra och inget bra smak bara slöseri på ingredienser jag skulle kräka inte vill vara elak 🤮
Maqdis
2024-01-22Ett annat tips - om man vill anpassa receptet till de som undviker så kallade FODMAPs för att de har IBS eller känslig mage - är att byta ut vetemjölet mot siktat dinkelmjöl och mjölken mot laktosfri.
Pernilla
2021-12-01Ett tips om man inte har färdigblandad pepparkakskrydda är att blanda ihop de kryddor som brukar ingå i pepparkaksdeg - kanel, kardemumma, kryddnejlika och ingefära. Jag tog 1 tsk av varje förutom kanel som jag tog lite mer av, men jag hade nog kunnat ta åtminstone 1,5 tsk av varje för att få lite mer pepparkakssmak.
Pernilla
2021-12-01