Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Chokladvåfflor på mörk choklad med stekt banan

Grädda lyxiga våfflor med mörk choklad i smeten. Perfekt till helgbrunchen! Toppa med vaniljglass, stekt karamelliserad banan och chokladsås. En chokladig våffla när den är som bäst.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och blanda ner chokladen.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt ägg, mjölk och kallt vatten och vispa ihop till en jämn smet. Rör ner chokladsmöret.
  3. Grädda våfflor i våffeljärn. Lägg på galler så håller de sig frasiga. 
  4. Bananer: Dela bananerna på längden och stek i smör på låg värme tills de får lite färg. 
  5. Till servering: Servera våfflorna med stekt banan, vaniljglass och chokladsås.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, choklad, mjölk, glass och chokladsås.

Ingredienser

Portioner: ca 6 st
Chokladvåfflor
  • 100 g smör
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 2 dl kallt vatten
Stekta bananer
  • 1 msk smör
  • 2 bananer
Till servering
  • vaniljglass
  • chokladsås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2648 kJ / 633 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer