Våfflor med gravad lax och hovmästarsås

Frasiga våfflor som serveras med hemlagad hovmästarsås, gravad lax och citron. Passar som förrätteller bara när du är sugen på något gott helt enkelt. Hovmästarsås som du gör själv blir försvinnande god och hemligheten i just denna sås är kallt kaffe. Våga pröva och du kommer bli förvånad hur gott det blir.

Ingredienser
ca 8 st
Hovmästarsås
1 msk dijonsenap
2 msk fransk grovkornig senap
1 msk rörsocker
2 msk kallt kaffe
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
2 dl neutral rapsolja
1 förp färsk dill (à 20 g)
Våffelsmet
100 g smält smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk rörsocker
2 krm salt
4 dl mjölk
1 citron
65 g mâchesallad
150 g gravad lax
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1945 KJ / 465 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater26 g
Protein8 g
Kommentarer