Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Betyg 4.2 av 5.
48 personer har röstat
11
Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Klassisk gulasch – en mustig, ungersk gryta med paprika och lök. Låt grytbitar av nötkött sjuda i kalvfond med örter och kryddor som kummin, mejram och paprikapulver. Servera med potatispuré, gräddfil och saltgurka. Till middag, fest eller i termos för en matig och värmande soppa till matsäck!

Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Ingredienser

4 portioner
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
ca 800 g grytbitar av nöt
2 msk olja
4 msk tomatpuré
1 tsk mald kummin
1 tsk torkad mejram
2 tsk paprikapulver
1 l kalvfond (vatten och fond)
2 röda paprikor
ev 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
flingsalt
svartpeppar
1 citron

Till servering

potatis eller potatispuré (se länk nedan under steg 5)
gräddfil
saltgurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott. Smakade nästan som på Restaurang Menza i Budapest

Ann-charlotte

2024-03-12

Jättegod som basrecept. Jag minskade vattnet med hälften och bytte ut mejram mot oregano. Blev bra också. Testade förslaget att smaksätta med vinäger, röd balsamvinäger blev gott.

Emelie

2023-01-30

Hej Hur mycket kalvfond ska man ha. Flera har skrivit att den blev blaskig. Kanske räcker med 8 FK vatten. Tänkte provlaga denna rätt. Då är det kul om det blir bra med en gång.

Kjell

2021-08-25

Näringsvärde per portion

Energi2834 KJ / 677 kCal
Fett32.2 g
Kolhydrater45.5 g
Protein47.9 g

Testa liknande recept

Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvstek med pumpa, vita bönor och citron
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga