Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Klassisk gulasch – en mustig, ungersk gryta med paprika och lök. Låt grytbitar av nötkött sjuda i kalvfond med örter och kryddor som kummin, mejram och paprikapulver. Servera med potatispuré, gräddfil och saltgurka. Till middag, fest eller i termos för en matig och värmande soppa till matsäck!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöken.
  2. Bryn köttet i oljan i omgångar. Tillsätt löken den sista omgången och låt den bryna med tillsammans med tomatpuré. Tillsätt kummin, mejram och paprikapulver. Häll på kalvfond. Koka sakta under lock ca 1 timme eller tills köttet är mört.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i 1 cm tärningar. Tillsätt paprikan efter ungefär halva koktiden.
  4. Red ev. av grytan med majsstärkelse utblandat med vatten. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  5. Till servering: Servera gulaschen med potatis eller potatispuré, gräddfil och saltgurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. Servera med lämplig potatispuré. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Koka i tryckkokare: Följ receptet men minska på mängden vätska till 5 dl vatten (för 4 port). Koka ca 30 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • ca 800 g grytbitar av nöt
  • 2 msk olja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 tsk torkad mejram
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 l kalvfond (vatten och fond)
  • 2 röda paprikor
  • ev 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 citron
Till servering
  • potatis eller potatispuré (se länk nedan under steg 5)
  • gräddfil
  • saltgurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2834 kJ / 677 kCal