Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp
Mör högrev med svamp, äpplen och rosmarin kokt i gryta i vin och buljong. Buljongen blir mustig sås med mixade äpplen, morot och lök. Servera med stekt svamp och mandelpotatispuré eller mos. I tryckkokare är steken klar på en timme. Sugen på vilt? Välj en stek av älg eller annat viltkött istället.
Ingredienser
4 portioner
Köttgryta
2 morötter
2 gula lökar
2 äpplen
ca 1 kg högrev eller viltstek
1 msk smör eller margarin
1/2 kruka rosmarin
2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
3 dl oxbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
flingsalt
svartpeppar
Svampblandning
1 l svamp (1 liter motsvarar ca 300 g)
2 rödlökar
1 kruka persilja
2 msk smör
Till servering
puré av mandelpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3772 KJ / 902 kCal
Fett46.8 g
Kolhydrater51.4 g
Protein54.7 g
Kommentarer
Jag använder benfri fläskkarré med kalvfond som alternativ
Liv
2022-04-11Vilken lök ska användas med vad?
Simon
2020-03-17Hej Simon! Tack för din fråga. Receptet var lite otydligt och vi har nu förtydligat receptet. Gula löken ska i grytan och rödlöken ska blandas med svampen. Tack för att du använder våra recept och hoppas att det ska smaka! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-17Räckte bra att bara ha kokt potatis till då det blev så mycket god sås, Supergott!
Eva
2018-10-09