Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp

22
4
Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp

Mör högrev med svamp, äpplen och rosmarin kokt i gryta i vin och buljong. Buljongen blir mustig sås med mixade äpplen, morot och lök. Servera med stekt svamp och mandelpotatispuré eller mos. I tryckkokare är steken klar på en timme. Sugen på vilt? Välj en stek av älg eller annat viltkött istället.

Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp

Ingredienser

4 portioner

Köttgryta

2 morötter
2 gula lökar
2 äpplen
ca 1 kg högrev eller viltstek
1 msk smör eller margarin
1/2 kruka rosmarin
2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
3 dl oxbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
flingsalt
svartpeppar

Svampblandning

1 l svamp (1 liter motsvarar ca 300 g)
2 rödlökar
1 kruka persilja
2 msk smör

Till servering

puré av mandelpotatis

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. Servera med lämplig potatispuré. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Koka i tryckkokare: Följ receptet men koka ca 1 timme.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Liv

2022-04-11

Jag använder benfri fläskkarré med kalvfond som alternativ

Simon

2020-03-17

Vilken lök ska användas med vad?

Redaktionen ICAse

2020-03-17

Hej Simon! Tack för din fråga. Receptet var lite otydligt och vi har nu förtydligat receptet. Gula löken ska i grytan och rödlöken ska blandas med svampen. Tack för att du använder våra recept och hoppas att det ska smaka! Hälsningar Elina

Eva

2018-10-09

Räckte bra att bara ha kokt potatis till då det blev så mycket god sås, Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 3772 KJ / 902 kCal
Fett 46.8 g
Kolhydrater 51.4 g
Protein 54.7 g
Läs mer om näringsvärden