Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp

Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
4
Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp

Mör högrev med svamp, äpplen och rosmarin kokt i gryta i vin och buljong. Buljongen blir mustig sås med mixade äpplen, morot och lök. Servera med stekt svamp och mandelpotatispuré eller mos. I tryckkokare är steken klar på en timme. Sugen på vilt? Välj en stek av älg eller annat viltkött istället.

Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp

Ingredienser

4 portioner

Köttgryta

2 morötter
2 gula lökar
2 äpplen
ca 1 kg högrev eller viltstek
1 msk smör eller margarin
1/2 kruka rosmarin
2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
3 dl oxbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
flingsalt
svartpeppar

Svampblandning

1 l svamp (1 liter motsvarar ca 300 g)
2 rödlökar
1 kruka persilja
2 msk smör

Till servering

puré av mandelpotatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Jag använder benfri fläskkarré med kalvfond som alternativ

Liv

2022-04-11

Vilken lök ska användas med vad?

Simon

2020-03-17

Hej Simon! Tack för din fråga. Receptet var lite otydligt och vi har nu förtydligat receptet. Gula löken ska i grytan och rödlöken ska blandas med svampen. Tack för att du använder våra recept och hoppas att det ska smaka! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-03-17

Räckte bra att bara ha kokt potatis till då det blev så mycket god sås, Supergott!

Eva

2018-10-09

Näringsvärde per portion

Energi3772 KJ / 902 kCal
Fett46.8 g
Kolhydrater51.4 g
Protein54.7 g

Testa liknande recept

Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkröra med mandelpotatis och krondill
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili con carne på högrev
Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka
Betyg 4.2 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga