Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp

Mör högrev med svamp, äpplen och rosmarin kokt i gryta i vin och buljong. Buljongen blir mustig sås med mixade äpplen, morot och lök. Servera med stekt svamp och mandelpotatispuré eller mos. I tryckkokare är steken klar på en timme. Sugen på vilt? Välj en stek av älg eller annat viltkött istället.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötter och lök i tärningar. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar.
  2. Bryn köttet i matfettet i en gryta. Tillsätt grönsakerna och bryn ytterligare några minuter. Lägg i rosmarinkvistar och häll på vin och buljong. Koka sakta under lock ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
  3. Ta upp köttet och rosmarinkvistarna ur grytan. Mixa grönsaker och äpple med buljongen. Smaksätt med salt och peppar. Skiva köttet och lägg tillbaka det i såsen. Lägg på locket och håll kött och sås varmt.
  4. Rensa och dela svampen. Skala löken och skär den i fina klyftor. Hacka persiljan grovt.
  5. Stek svamp och lök i smöret, krydda med salt och peppar. Tillsätt persiljan. Lägg svampblandningen på köttet i grytan.
  6. Till servering: Servera kött, sås och svamp med mandelpotatispuré.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. Servera med lämplig potatispuré. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Koka i tryckkokare: Följ receptet men koka ca 1 timme.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 äpplen
  • ca 1 kg högrev eller viltstek
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
  • 3 dl oxbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 l svamp (1 liter motsvarar ca 300 g)
  • 2 rödlökar
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk smör
Till servering
  • puré av mandelpotatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3772 kJ / 902 kCal