Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gulasch med fläskkött, tomat och citron

Ett smakrikt recept på ungersk gulasch. Du gör den kryddiga grytan av bland annat lök, vitlök, morötter, citron, grytbitar av fläsk, kummin och krossade tomater. Mättande och aptitligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök och morötter. Skär den gula löken och morötterna i bitar och finhacka vitlöken. Riv av skalet på citronerna.
  2. Bryn grytbitarna i omgångar i olivoljan. Blanda köttet med lök, vitlök och morötterna, låt de bryna med i några minuter. Lägg i citronskal och stött kummin och fräs med någon minut. Tillsätt tomater och buljong.
  3. Koka sakta under lock ca 30 minuter, ta av locket och koka ytterligare ca 30 minuter, eller tills köttet är mört. Red eventuellt av grytan med majsstärkelse utblandat med vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera med potatismos, gräddfil och saltgurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 2 citroner
  • ca 800 g grytbitar av fläsk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk kummin
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl buljong (vatten, grönsaksbuljongtärning eller fond)
  • 0,8 msk majsstärkelse
  • salt och peppar
Till servering
  • potatismos
  • gräddfil
  • saltgurka
Lägg till i inköpslistan