Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

2
0
Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Ugnsstekt fläskfilé kryddad med citronskal och timjan. Bjud med hemmagjord chutney av päron, ingefära, chili och apelsin. Koka ihop till en söt, het sås med råsocker och vinäger – istället för mango chutney. Gott till den stekta fläskfilén, eller annat kött. Enkelt att äta i en baguette.

Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Ingredienser

4 portioner

Chutney

2 päron
1 rödlök
1 spansk peppar
1 apelsin
1 msk riven ingefära
1/2 dl råsocker
1 msk vinäger
1/2 dl hackad persilja

Fläskfilé

1 citron
1 kruka mejram
600 g fläskfilé (av rapsgris)
1 msk smör
flingsalt
peppar

Till servering

baguetter
romansallad

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: använd glutenfri baguette.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1937 KJ / 463 kCal
Fett 81 g
Kolhydrater 550 g
Protein 383 g
Läs mer om näringsvärden