Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Ugnsstekt fläskfilé kryddad med citronskal och timjan. Bjud med hemmagjord chutney av päron, ingefära, chili och apelsin. Koka ihop till en söt, het sås med råsocker och vinäger – istället för mango chutney. Gott till den stekta fläskfilén, eller annat kött. Enkelt att äta i en baguette.

Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Ingredienser

4 portioner

Chutney

2   päron
1   rödlök
1   spansk peppar
1   apelsin
1 msk  riven ingefära
1/2 dl  råsocker
1 msk  vinäger
1/2 dl  hackad persilja

Fläskfilé

1   citron
1   kruka mejram
600 g  fläskfilé (av rapsgris)
1 msk  smör
flingsalt
peppar

Till servering

baguetter
romansallad

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: använd glutenfri baguette.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1937 KJ / 463 kCal
Fett8.1 g
Kolhydrater55 g
Protein38.3 g

Testa liknande recept

Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka
Betyg 4.1 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Senap- och kumminstekta revben med rostad pumpasallad
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Sweet and sour sås med körsbär
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga