Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette
![Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62826/cf_259/citron-_och_mejramstekt_flaskfilé_med_paron-_och_ingefarschutney_i_baguette.jpg)
Ugnsstekt fläskfilé kryddad med citronskal och timjan. Bjud med hemmagjord chutney av päron, ingefära, chili och apelsin. Koka ihop till en söt, het sås med råsocker och vinäger – istället för mango chutney. Gott till den stekta fläskfilén, eller annat kött. Enkelt att äta i en baguette.
![Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62826/cf_259/citron-_och_mejramstekt_flaskfilé_med_paron-_och_ingefarschutney_i_baguette.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Chutney
2 päron
1 rödlök
1 spansk peppar
1 apelsin
1 msk riven ingefära
1/2 dl råsocker
1 msk vinäger
1/2 dl hackad persilja
Fläskfilé
1 citron
1 kruka mejram
600 g fläskfilé (av rapsgris)
1 msk smör
flingsalt
peppar
Till servering
baguetter
romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1937 KJ / 463 kCal
Fett8.1 g
Kolhydrater55 g
Protein38.3 g
Kommentarer