Mustig gulasch | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mustig gulasch

Det här receptet på mustig gulasch är något för dig om du gillar att laga prima och fylliga grytor. Gulaschen får en otroligt djup, mustig och magnifik smak och tillsammans med apelsinmajonnäs blir den här rätten sagolik!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i ringar. Fräs löken glansig i margarin i en stekgryta. Strö över paprikapulver. Tillsätt vatten.
  2. Skär köttet i små tärningar. Rör ner det, vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Kärna ur och hacka chilifrukten fint och rör ner den i grytan. Låt soppan koka under lock i 40 minuter.
  3. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg den i grytan och koka ytterligare 15 minuter.
  4. Skär paprikan i bitar och rör ner dem när det återstår 5 minuter. Smaka ev av med salt. Servera med en klick apelsinmajonnäs (se Tips).

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: servera med äggfri majonnäs eller crème fraiche som smaksätts med lite rivet apelsinskal.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att receptet ska räcka till 6 portioner, tillsätt mer krossade tomater, fler potatisar och paprikor. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Tips

Apelsinmajonäs
Blanda 1 dl majonnäs, 1 dl gräddfil och finrivet skal från en väl sköljd apelsin (för 4 port). Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 gula lökar
  • 1 1/2 msk margarin
  • 2 msk paprikapulver
  • 8 dl vatten
  • 400 g grytbitar av nöt
  • 2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
  • 1 1/2 köttbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 lagerblad
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 1 chilifrukt t ex spansk peppar
  • 4 potatisar
  • 2 paprikor gärna av olika färger
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1307 kJ / 312 kCal