Mustig gulasch

173
13
Mustig gulasch

Det här receptet på mustig gulasch är något för dig om du gillar att laga prima och fylliga grytor. Gulaschen får en otroligt djup, mustig och magnifik smak och tillsammans med apelsinmajonnäs blir den här rätten sagolik!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Mustig gulasch

Ingredienser

4 portioner
3 gula lökar
1 - 1 1/2 msk margarin
2 msk paprikapulver
8 dl vatten
400 g grytbitar av nöt
2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
1 1/2 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
4 lagerblad
2 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 chilifrukt t ex spansk peppar
4 potatisar
2 paprikor gärna av olika färger
salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: servera med äggfri majonnäs eller crème fraiche som smaksätts med lite rivet apelsinskal.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att receptet ska räcka till 6 portioner, tillsätt mer krossade tomater, fler potatisar och paprikor. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Apelsinmajonäs
Blanda 1 dl majonnäs, 1 dl gräddfil och finrivet skal från en väl sköljd apelsin (för 4 port). Smaka av med salt och peppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

173

Kommentarer

Naomi

2022-06-01

Använt detta recept i flera år. Låter det kola minst 2h dock och använder oftast vildsvinskött. Sååå gott och enkelt!

Malin

2021-08-31

Mycket god gryta. Köttet blev perfekt enligt detta recept.

Anetta

2020-02-08

Mycket gott. Har gjort den flera gången och är bland mina favoriter.

Näringsvärde per portion

Energi 1307 KJ / 312 kCal
Fett 12 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 26 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden