Mustig gulasch

Det här receptet på mustig gulasch är något för dig om du gillar att laga prima och fylliga grytor. Gulaschen får en otroligt djup, mustig och magnifik smak och tillsammans med apelsinmajonnäs blir den här rätten sagolik!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
1 - 1 1/2 msk margarin
2 msk paprikapulver
8 dl vatten
400 g grytbitar av nöt
2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
1 1/2 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
4 lagerblad
2 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 chilifrukt t ex spansk peppar
4 potatisar
2 paprikor gärna av olika färger
salt
Gör så här
00:40:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1307 KJ / 312 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater26 g
Protein34 g
Kommentarer
Hade i lite morötter också, super gott
Erica
2024-12-06Använt detta recept i flera år. Låter det kola minst 2h dock och använder oftast vildsvinskött. Sååå gott och enkelt!
Naomi
2022-06-01Mycket god gryta. Köttet blev perfekt enligt detta recept.
Malin
2021-08-31