Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta

24
0
Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta

Prova tomatsås med stekt schnitzel och svamp till tagliatelle. Krydda fläskschnitzeln med ett hemmagjort svampsalt av torkad trattkantarell, flingsalt, rosmarin, vitlök och peppar. Saltet är gott också i stuvningar, grytor och gräddiga såser, eller att klappa in i kött som ska stekas – som här.

Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta

Ingredienser

4 portioner

Svampsalt

1 msk flingsalt (gärna med Karl-Johansmak)
1 msk torkade trattkantareller
1 tsk färsk rosmarin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk hela svartpepparkorn

Tomatsås

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk honung
1 tsk balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar

Svamp

3 stora karljohanssvampar eller champinjoner (3 karljohanssvampar motsvarar 250 g champinjoner)
2 msk smör
3 msk hackad persilja

Kött

600 g fläskschnitzel av bog (av rapsgris)
ev matfett till stekning

Till servering

tagliatelle
lagrad prästost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2936 KJ / 701 kCal
Fett 281 g
Kolhydrater 634 g
Protein 447 g
Läs mer om näringsvärden