Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta

Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
0
Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta

Prova tomatsås med stekt schnitzel och svamp till tagliatelle. Krydda fläskschnitzeln med ett hemmagjort svampsalt av torkad trattkantarell, flingsalt, rosmarin, vitlök och peppar. Saltet är gott också i stuvningar, grytor och gräddiga såser, eller att klappa in i kött som ska stekas – som här.

Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta

Ingredienser

4 portioner

Svampsalt

1 msk  flingsalt (gärna med Karl-Johansmak)
1 msk  torkade trattkantareller
1 tsk  färsk rosmarin
1 tsk  vitlökspulver
1 tsk  hela svartpepparkorn

Tomatsås

2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
500 g  krossade tomater
2 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
1 tsk  honung
1 tsk  balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar

Svamp

3   stora karljohanssvampar eller champinjoner (3 karljohanssvampar motsvarar 250 g champinjoner)
2 msk  smör
3 msk  hackad persilja

Kött

600 g  fläskschnitzel av bog (av rapsgris)
ev matfett till stekning

Till servering

tagliatelle
lagrad prästost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2936 KJ / 701 kCal
Fett28.1 g
Kolhydrater63.4 g
Protein44.7 g

Testa liknande recept

Kycklingsandwich med höstens smaker
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Marängsviss med hjortron och kolasås
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga