Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta

Prova tomatsås med stekt schnitzel och svamp till tagliatelle. Krydda fläskschnitzeln med ett hemmagjort svampsalt av torkad trattkantarell, flingsalt, rosmarin, vitlök och peppar. Saltet är gott också i stuvningar, grytor och gräddiga såser, eller att klappa in i kött som ska stekas – som här.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Svampsalt: Mortla salt, svamp, rosmarin, vitlökspulver och svartpeppar grovt.
  2. Tomatsås: Skala och skiva lök och vitlök. Fräs all lök i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt tomaterna, vattnet och buljongtärningen, koka sakta ca 10 minuter. Rör ner honung och balsamvinäger. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Ansa svampen. Stek den i smöret, krydda med salt och peppar. Rör till sist ner persiljan.
  4. Krydda köttet med svampsaltet. Grilla i en grillpanna eller stek ca 2 minuter på varje sida.
  5. Lägg ner schnitzlarna i tomatsåsen och låt dem koka sakta några minuter.
  6. Servera schnitzlarna och tomatsåsen ur pannan med svampen ovanpå tillsammans med kokt tagliatelle och hyvlad prästost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
Svampsalt
  • 1 msk flingsalt (gärna med Karl-Johansmak)
  • 1 msk torkade trattkantareller
  • 1 tsk färsk rosmarin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
Tomatsås
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
Svamp
  • 3 stora karljohanssvampar eller champinjoner (3 karljohanssvampar motsvarar 250 g champinjoner)
  • 2 msk smör
  • 3 msk hackad persilja
Kött
  • 600 g fläskschnitzel av bog (av rapsgris)
  • ev matfett till stekning
Till servering
  • tagliatelle
  • lagrad prästost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2936 kJ / 701 kCal