Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta
Prova tomatsås med stekt schnitzel och svamp till tagliatelle. Krydda fläskschnitzeln med ett hemmagjort svampsalt av torkad trattkantarell, flingsalt, rosmarin, vitlök och peppar. Saltet är gott också i stuvningar, grytor och gräddiga såser, eller att klappa in i kött som ska stekas – som här.
Ingredienser
4 portioner
Svampsalt
1 msk flingsalt (gärna med Karl-Johansmak)
1 msk torkade trattkantareller
1 tsk färsk rosmarin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk hela svartpepparkorn
Tomatsås
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk honung
1 tsk balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar
Svamp
3 stora karljohanssvampar eller champinjoner (3 karljohanssvampar motsvarar 250 g champinjoner)
2 msk smör
3 msk hackad persilja
Kött
600 g fläskschnitzel av bog (av rapsgris)
ev matfett till stekning
Till servering
tagliatelle
lagrad prästost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2936 KJ / 701 kCal
Fett28.1 g
Kolhydrater63.4 g
Protein44.7 g
Kommentarer