Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta
![Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62853/cf_259/svampkryddad_flaskschnitzel_i_tomatsas_med_pasta.jpg)
Prova tomatsås med stekt schnitzel och svamp till tagliatelle. Krydda fläskschnitzeln med ett hemmagjort svampsalt av torkad trattkantarell, flingsalt, rosmarin, vitlök och peppar. Saltet är gott också i stuvningar, grytor och gräddiga såser, eller att klappa in i kött som ska stekas – som här.
![Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62853/cf_259/svampkryddad_flaskschnitzel_i_tomatsas_med_pasta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Svampsalt
1 msk flingsalt (gärna med Karl-Johansmak)
1 msk torkade trattkantareller
1 tsk färsk rosmarin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk hela svartpepparkorn
Tomatsås
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk honung
1 tsk balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar
Svamp
3 stora karljohanssvampar eller champinjoner (3 karljohanssvampar motsvarar 250 g champinjoner)
2 msk smör
3 msk hackad persilja
Kött
600 g fläskschnitzel av bog (av rapsgris)
ev matfett till stekning
Till servering
tagliatelle
lagrad prästost
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2936 KJ / 701 kCal
Fett28.1 g
Kolhydrater63.4 g
Protein44.7 g
Kommentarer