Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Klassisk gulasch – en mustig, ungersk gryta med paprika och lök. Låt grytbitar av nötkött sjuda i kalvfond med örter och kryddor som kummin, mejram och paprikapulver. Servera med potatispuré, gräddfil och saltgurka. Till middag, fest eller i termos för en matig och värmande soppa till matsäck!

Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
ca 800 g grytbitar av nöt
2 msk olja
4 msk tomatpuré
1 tsk mald kummin
1 tsk torkad mejram
2 tsk paprikapulver
1 l kalvfond (vatten och fond)
2 röda paprikor
ev 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
flingsalt
svartpeppar
1 citron
Till servering
potatis eller potatispuré (se länk nedan under steg 5)
gräddfil
saltgurka
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2834 KJ / 677 kCal
Fett32.2 g
Kolhydrater45.5 g
Protein47.9 g
Kommentarer
13 stBytte ut en del av vattnet med finkrossade tomater. Blev mer matigt och gott.
Anna
Lite Rökt fläsk i gulaschsoppan, gör den mustig
Vivianne
Jättegott. Smakade nästan som på Restaurang Menza i Budapest
Ann-charlotte