Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Betyg 4.3 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Klassisk gulasch – en mustig, ungersk gryta med paprika och lök. Låt grytbitar av nötkött sjuda i kalvfond med örter och kryddor som kummin, mejram och paprikapulver. Servera med potatispuré, gräddfil och saltgurka. Till middag, fest eller i termos för en matig och värmande soppa till matsäck!

Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Ingredienser

4 portioner
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
ca 800 g grytbitar av nöt
2 msk olja
4 msk tomatpuré
1 tsk mald kummin
1 tsk torkad mejram
2 tsk paprikapulver
1 l kalvfond (vatten och fond)
2 röda paprikor
ev 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
flingsalt
svartpeppar
1 citron

Till servering

potatis eller potatispuré (se länk nedan under steg 5)
gräddfil
saltgurka

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Bytte ut en del av vattnet med finkrossade tomater. Blev mer matigt och gott.

    Anna

  • Lite Rökt fläsk i gulaschsoppan, gör den mustig

    Vivianne

  • Jättegott. Smakade nästan som på Restaurang Menza i Budapest

    Ann-charlotte

Näringsvärde per portion

Energi2834 KJ / 677 kCal
Fett32.2 g
Kolhydrater45.5 g
Protein47.9 g

Testa liknande recept