Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos
Fläskkotlett stekt med lök och öl, ett gott alternativ till den klassiska kotletten. Fräs med lök och purjo, smaksätt med lite socker, häll på öl och sjud. Potatis- och blomkålsmos är ett spännande och barnvänligt tillbehör. Koka mjuka och mixa med smör och mjölk. God och enkel variation i vardagen!
Ingredienser
4 portioner
4 gula lökar
1 purjolök
900 g kotlett i bit av rapsgris
2 msk smör eller margarin
flingsalt
peppar
1 1/2 msk strösocker
33 cl lättöl
3 dl oxfond (vatten och buljongtärning eller fond)
600 g mandelpotatis
1/2 litet blomkålshuvud
2 msk smör
2 dl mjölk
flingsalt
svartpeppar
65 g röda mangoldskott
Till servering
press- eller saltgurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2114 KJ / 506 kCal
Fett13.4 g
Kolhydrater43.9 g
Protein46.3 g
Kommentarer