Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos

Fläskkotlett stekt med lök och öl, ett gott alternativ till den klassiska kotletten. Fräs med lök och purjo, smaksätt med lite socker, häll på öl och sjud. Potatis- och blomkålsmos är ett spännande och barnvänligt tillbehör. Koka mjuka och mixa med smör och mjölk. God och enkel variation i vardagen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken. Ansa och skölj purjolöken. Skiva lök och purjo.
  2. Bryn köttet i matfettet i en gryta. Ta upp köttet och lägg på en tallrik. Lägg i lök och purjolök, bryn den sakta tills den får en brun färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt socker och fortsätt bryna ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet, häll på öl och fond. Koka sakta under lock ca 40 minuter eller tills köttets innertemperatur är 70˚C.
  3. Skala potatisen och bryt blomkålen i buketter. Koka grönsakerna sakta i saltat vatten. Häll av vattnet när de är mjuka. Mosa grönsakerna, gärna med en elvisp, tillsammans med smör och varm mjölk. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Ta upp köttet och skiva det. Smaksätt lökskyn med salt och peppar. Lägg tillbaka köttskivorna och strö mangoldskott på.
  5. Till servering: Servera köttet med löksky, potatis och blomkålsmos och press- eller saltgurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 900 g kotlett i bit av rapsgris
  • 2 msk smör eller margarin
  • flingsalt
  • peppar
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 33 cl lättöl
  • 3 dl oxfond (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 600 g mandelpotatis
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 65 g röda mangoldskott
Till servering
  • press- eller saltgurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2114 kJ / 506 kCal