Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos
![Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62825/cf_259/lok-_och_olbraserad_kotlett_med_blomkalsmos.jpg)
Fläskkotlett stekt med lök och öl, ett gott alternativ till den klassiska kotletten. Fräs med lök och purjo, smaksätt med lite socker, häll på öl och sjud. Potatis- och blomkålsmos är ett spännande och barnvänligt tillbehör. Koka mjuka och mixa med smör och mjölk. God och enkel variation i vardagen!
![Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62825/cf_259/lok-_och_olbraserad_kotlett_med_blomkalsmos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 gula lökar
1 purjolök
900 g kotlett i bit av rapsgris
2 msk smör eller margarin
flingsalt
peppar
1 1/2 msk strösocker
33 cl lättöl
3 dl oxfond (vatten och buljongtärning eller fond)
600 g mandelpotatis
1/2 litet blomkålshuvud
2 msk smör
2 dl mjölk
flingsalt
svartpeppar
65 g röda mangoldskott
Till servering
press- eller saltgurka
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2114 KJ / 506 kCal
Fett13.4 g
Kolhydrater43.9 g
Protein46.3 g
Kommentarer