Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos

Fläskkotlett stekt med lök och öl, ett gott alternativ till den klassiska kotletten. Fräs med lök och purjo, smaksätt med lite socker, häll på öl och sjud. Potatis- och blomkålsmos är ett spännande och barnvänligt tillbehör. Koka mjuka och mixa med smör och mjölk. God och enkel variation i vardagen!

Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos

Ingredienser

4 portioner
4   gula lökar
1   purjolök
900 g  kotlett i bit av rapsgris
2 msk  smör eller margarin
flingsalt
peppar
1 1/2 msk  strösocker
33 cl  lättöl
3 dl  oxfond (vatten och buljongtärning eller fond)
600 g  mandelpotatis
1/2   litet blomkålshuvud
2 msk  smör
2 dl  mjölk
flingsalt
svartpeppar
65 g  röda mangoldskott

Till servering

press- eller saltgurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2114 KJ / 506 kCal
Fett13.4 g
Kolhydrater43.9 g
Protein46.3 g

Testa liknande recept

Räkröra med mandelpotatis och krondill
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Mjuk korint- och aprikoskaka
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts
Betyg 3.7 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga