Fläskfilégryta med enbärskorv, senap och jordärtskockor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fläskfilégryta med enbärskorv, senap och jordärtskockor

Viltsmakande gryta av fläskfilé med enbärskorv, senap och jordärtskockor. Bryn kött, lök, korv och skockor och sjud i buljong och grädde ca 10 minuter. Servera fläskfilégrytan med kokt potatis och sallad. Grytan passar lika bra till vardag som fest – och är enkel att laga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och jordärtskockor. Skiva löken och skär jordärtskockorna i 1 cm tärningar.
  2. Putsa fläskfilén och skär den i lillfingertjocka strimlor. Slanta korven.
  3. Stek jordärtskockor och lök sakta i hälften av matfettet i en gryta tills skockorna nästan är mjuka. Ta upp dem och lägg på en tallrik. Bryn köttet i resten av matfettet i grytan. Lägg i korven och fortsätt bryna. Lägg tillbaka lök och skockor i grytan och blanda kött och grönsaker. Tillsätt buljong och grädde, koka sakta ca 10 minuter. Rör ner senapen och smaksätt med salt och peppar. Red ev. av med majsstärkelse utblandat med vatten.
  4. Skär gräslöken fint och strö på grytan.
  5. Till servering: Servera fläskfilégrytan med kokt mjölig potatis och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna och buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot vispbart havre-, soja- eller risalternativ.

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 gula lökar
  • 500 g jordärtskockor
  • 500 g fläskfilé av rapsgris
  • 3 grovmalda korvar (mild enbär)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk dijonsenap
  • ev 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 kruka gräslök
Till servering
  • mjölig potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3388 kJ / 815 kCal