Fläskfilégryta med enbärskorv, senap och jordärtskockor

6
0
Fläskfilégryta med enbärskorv, senap och jordärtskockor

Viltsmakande gryta av fläskfilé med enbärskorv, senap och jordärtskockor. Bryn kött, lök, korv och skockor och sjud i buljong och grädde ca 10 minuter. Servera fläskfilégrytan med kokt potatis och sallad. Grytan passar lika bra till vardag som fest – och är enkel att laga.

Skriv ut
Fläskfilégryta med enbärskorv, senap och jordärtskockor

Ingredienser

6 portioner
3
gula lökar
500 g
jordärtskockor
500 g
fläskfilé av rapsgris eller fläskytterfilé
3
grovmalda korvar (mild enbär)
2 msk
smör eller margarin
3 dl
hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl
vispgrädde
3 msk
dijonsenap
ev 2 tsk
majsstärkelse (Maizena)
-
flingsalt
-
svartpeppar
1
kruka gräslök

Till servering

mjölig potatis
sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna och buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot vispbart havre-, soja- eller risalternativ.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3388 KJ / 815 kCal
Fett 47 g
Kolhydrater 57.2 g
Protein 34.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept