Fläskfilégryta med enbärskorv, senap och jordärtskockor

Viltsmakande gryta av fläskfilé med enbärskorv, senap och jordärtskockor. Bryn kött, lök, korv och skockor och sjud i buljong och grädde ca 10 minuter. Servera fläskfilégrytan med kokt potatis och sallad. Grytan passar lika bra till vardag som fest – och är enkel att laga.

Ingredienser
6 portioner
3 gula lökar
500 g jordärtskockor
500 g fläskfilé av rapsgris eller fläskytterfilé
3 grovmalda korvar (mild enbär)
2 msk smör eller margarin
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl vispgrädde
3 msk dijonsenap
ev 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
flingsalt
svartpeppar
1 kruka gräslök
Till servering
mjölig potatis
sallad
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3388 KJ / 815 kCal
Fett47 g
Kolhydrater57.2 g
Protein34.2 g
Kommentar
Var hittar man korv med enbärssmak?
Maria
2022-10-21