Underbart knäckebröd med massor av frön
Gör ett eget hårdbröd till maten efter detta recept på underbart knäckbröd med massor av frön. Arbeta ihop allt utom fröblandningen till en deg, jäs och kavla in fröna. Skär den tunna degen i vackra former före gräddning och förvara sedan i burk.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
undefined
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 1/2 tsk salt
2 dl vetemjöl
8 dl grovt rågmjöl
valfri blandning av frön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Byt ut vetemjöl och rågmjöl mot mandelmjöl för att göra brödet glutenfritt och LCHF-godkänt! Jästen behövs inte. Å
Brittmarie
2015-06-14Jag har bakat det här knäckebrödet många gånger och det är en stor hit bland alla som smakat det - så enkelt och så jättegott! Det går att variera i det oändliga med olika frön och kryddor. Lite flingsalt ovanpå lyfter knäcket ännu högre. Jag brukar skära långa stänglar, bryta i lagom längd och knyta ett fint band runt en bunt av brödet - mycket uppskattad gå-borts-present!
Isa
2011-11-09Knaltigt och väldigt gott. Jag brukar ta 4 dl fint och 4 dl grovt rågmjöl. Det är mycket lättare att baka ut med fint rågmjöl. För att fröna inte skall lossna, blandar jag dom ( kummin) i degen.
Ingvar
2011-02-16