Underbart knäckebröd med massor av frön

6
5
Underbart knäckebröd med massor av frön

Gör ett eget hårdbröd till maten efter detta recept på underbart knäckbröd med massor av frön. Arbeta ihop allt utom fröblandningen till en deg, jäs och kavla in fröna. Skär den tunna degen i vackra former före gräddning och förvara sedan i burk.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Underbart knäckebröd med massor av frön

Ingredienser

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 1/2 tsk salt
2 dl vetemjöl
8 dl grovt rågmjöl
valfri blandning av frön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Brittmarie

2015-06-14

Byt ut vetemjöl och rågmjöl mot mandelmjöl för att göra brödet glutenfritt och LCHF-godkänt! Jästen behövs inte. Å

Isa

2011-11-09

Jag har bakat det här knäckebrödet många gånger och det är en stor hit bland alla som smakat det - så enkelt och så jättegott! Det går att variera i det oändliga med olika frön och kryddor. Lite flingsalt ovanpå lyfter knäcket ännu högre. Jag brukar skära långa stänglar, bryta i lagom längd och knyta ett fint band runt en bunt av brödet - mycket uppskattad gå-borts-present!

Ingvar

2011-02-16

Knaltigt och väldigt gott. Jag brukar ta 4 dl fint och 4 dl grovt rågmjöl. Det är mycket lättare att baka ut med fint rågmjöl. För att fröna inte skall lossna, blandar jag dom ( kummin) i degen.