Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Underbart knäckebröd med massor av frön

Gör ett eget hårdbröd till maten efter detta recept på underbart knäckbröd med massor av frön. Arbeta ihop allt utom fröblandningen till en deg, jäs och kavla in fröna. Skär den tunna degen i vackra former före gräddning och förvara sedan i burk.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp jäst i ljummet vatten. Tillsätt salt, vetemjöl och grovt rågmjöl.
  2. Arbeta degen väl. Låt jäsa 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Knåda degen och dela upp i tre delar.
  5. Kavla ut varje del med mycket rågmjöl så att den inte fastnar. När degen är ca 2 mm tjock, pensla med vatten och strö på de frön du vill ha.
  6. Kavla in fröna så att de verkligen fastnar. Skär i vackra former. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Passa så att det inte blir bränt. Förvara i burk.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 8 dl grovt rågmjöl
  • valfri blandning av frön
Lägg till i inköpslistan