Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Julknäcke med kardemumma  

Gör ditt egna julknäcke! Detta krispiga knäckebröd är glutenfritt, och du bakar det på majsmjöl, vatten, linfrön samt pumpa- och solroskärnor. Smaksätt med kardemumma och flingsalt, och servera brödet på julbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser utom flingsalt i en bunke.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Häll ner i fröblandningen. Rör om ordentligt tills du har en kladdig deg.
  4. Lägg ut degen mellan två bakplåtspapper. Kavla ut och lyft försiktigt bort det översta papperet. Flytta över degen på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret.
  5. Strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme eller tills knäcket är helt torrt. Ta ut plåten och låt svalna.
  6. Bryt i bitar och förvara i en lufttät burk.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 2 tsk mortlad hel kardemumma
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/4 dl vatten
  • flingsalt att toppa med

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 939 kJ / 224 kCal