Julknäcke med kardemumma

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
3
Julknäcke med kardemumma

Gör ditt egna julknäcke! Detta krispiga knäckebröd är glutenfritt, och du bakar det på majsmjöl, vatten, linfrön samt pumpa- och solroskärnor. Smaksätt med kardemumma och flingsalt, och servera brödet på julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Julknäcke med kardemumma

Ingredienser

6-8 portioner
2 dl majsmjöl
1 1/2 msk majsstärkelse
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 tsk mortlad hel kardemumma
1/2 tsk salt
2 1/4 dl vatten
flingsalt att toppa med

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Så gott knäcke! Jag fick ta lite mer kokande vatten för att degen skulle bli kladdig och hålla ihop, men kanhända mätte jag för mycket torrvaror. Hursomhelst supergott!

Ann-sofie

2024-12-14

Mycket gott bröd, alla älskar det!

Rose-marie

2018-12-29

Fattas det inte olja i receptet?

Maria

2018-12-19

Hej Maria! Nej, inte i detta receptet. Så det är korrekt som det står. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-12-19

Näringsvärde per portion

Energi939 KJ / 224 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Knäckemix
Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fröknäckebröd
Betyg 4.6 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fröknäcke
Betyg 4.5 av 5.
1907 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fröknäcke med pumpakärnor
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hembakat majsknäcke med frön
Betyg 3.6 av 5.
125 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ost med fröknäcke och äpple-rosmarinmarmelad
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga