Julknäcke med kardemumma
Gör ditt egna julknäcke! Detta krispiga knäckebröd är glutenfritt, och du bakar det på majsmjöl, vatten, linfrön samt pumpa- och solroskärnor. Smaksätt med kardemumma och flingsalt, och servera brödet på julbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
6-8 portioner
2 dl majsmjöl
1 1/2 msk majsstärkelse
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 tsk mortlad hel kardemumma
1/2 tsk salt
2 1/4 dl vatten
flingsalt att toppa med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi939 KJ / 224 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein7 g
Kommentarer
Så gott knäcke! Jag fick ta lite mer kokande vatten för att degen skulle bli kladdig och hålla ihop, men kanhända mätte jag för mycket torrvaror. Hursomhelst supergott!
Ann-sofie
2024-12-14Mycket gott bröd, alla älskar det!
Rose-marie
2018-12-29Fattas det inte olja i receptet?
Maria
2018-12-19Hej Maria! Nej, inte i detta receptet. Så det är korrekt som det står. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-19