Elins fröknäcke
Glutenfritt kumminknäcke fyllt med nyttiga frön. Havregryn blandas med solrosfrön, sesamfrön, pumpakärnor och linfrön. Allt blandas med kokos- och bovetemjöl samt rapsolja. Bryt knäckebrödet i bitar.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
1 plåt
1 dl ren havre
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl bovetemjöl
2 tsk kummin
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl vatten
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7056 KJ / 1686 kCal
Fett130 g
Salt10.46 g
Kolhydrater76 g
Protein45 g
Kommentarer
Supergott! Lätt att baka! Nyttigt också😀
Eva
2023-11-05Jättegott och enkelt att göra. Har gjort det i flera års tid och det har alltid en strykande åtgång hemma.
Maria
2023-04-25Jättegott knäcke men blir 2 plåtar inte en. Annars blir knäcket väldigt tjockt.
Åsa
2019-03-28