Elins fröknäcke  | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Elins fröknäcke 

Glutenfritt kumminknäcke fyllt med nyttiga frön. Havregryn blandas med solrosfrön, sesamfrön, pumpakärnor och linfrön. Allt blandas med kokos- och bovetemjöl samt rapsolja. Bryt knäckebrödet i bitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 plåt portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i olja och vatten. Rör runt.
  3. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå degen och tryck ut den med händerna så att den blir platt. Ta bort det övre bakplåtspappret.
  4. Strö på flingsalt och baka mitt i ugnen.
  5. Baka mitt i ugnen i 150°C ca 1 timme.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per plåt.

Ingredienser

Portioner: 1 plåt
  • 1 dl ren havre
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 2 tsk kummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 7056 kJ / 1686 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept