Elins fröknäcke
Glutenfritt kumminknäcke fyllt med nyttiga frön. Havregryn blandas med solrosfrön, sesamfrön, pumpakärnor och linfrön. Allt blandas med kokos- och bovetemjöl samt rapsolja. Bryt knäckebrödet i bitar.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
1 plåt
1 dl ren havre
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl bovetemjöl
2 tsk kummin
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl vatten
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per plåt.
Energi7056 KJ / 1686 kCal
Fett130 g
Salt10.46 g
Kolhydrater76 g
Protein45 g
Kommentarer
Nu såg jag att det är havregryn.
Melihate
2024-12-05Vad menas med ”ren havre” i receptet? Är det glutenfritt havremjöl eller havregryn?
Melihate
2024-12-05Supergott! Lätt att baka! Nyttigt också😀
Eva
2023-11-05