Elins fröknäcke
Glutenfritt kumminknäcke fyllt med nyttiga frön. Havregryn blandas med solrosfrön, sesamfrön, pumpakärnor och linfrön. Allt blandas med kokos- och bovetemjöl samt rapsolja. Bryt knäckebrödet i bitar.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
1 plåt
1 dl ren havre
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl bovetemjöl
2 tsk kummin
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl vatten
1 tsk flingsalt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per plåt.
Näringsvärdet är beräknat per plåt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7056 KJ / 1686 kCal
Fett130 g
Salt10.46 g
Kolhydrater76 g
Protein45 g
Kommentarer
Supergott! Lätt att baka! Nyttigt också😀
Eva
2023-11-05Jättegott och enkelt att göra. Har gjort det i flera års tid och det har alltid en strykande åtgång hemma.
Maria
2023-04-25Jättegott knäcke men blir 2 plåtar inte en. Annars blir knäcket väldigt tjockt.
Åsa
2019-03-28