Fröknäckebröd

Ljuvligt fröknäckebröd som är busenkelt att göra, och perfekt till såväl ostbrickan som till frukost. Blanda olika frön med majsmjöl, havssalt, olivolja och vatten. Kavla smeten tunt och låt sedan ugnen göra jobbet. Förslagsvis kan du servera det krispiga fröknäcket med krämig ost och söt sylt.
Samarbete med:
Risenta

Ingredienser
1 plåt
2 dl majsmjöl
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl chiafrön
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 tsk havssalt
1 msk olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är på 1 plåt.
Energi5841 KJ / 1395 kCal
Fett84 g
Salt7 g
Kolhydrater106 g
Protein38 g
Kommentarer
Sitter och äter min nybakta, och varma fröknäcka med linssoppa. Finns inget mer gott än det p kvällen. Har dock lagat med mitt eget recept som är inspirerat av ert recept. Ha det gott!
Sam
2025-02-072025-01-27. Karin. Tog mandelmjöl eftersom jag hade det hemma. Lättlagat och mycket gott. Öppnar ugnsluckan efter halva tiden så att ånga får komma ut. Låter plåten ligga kvar efter gräddningen men luckan ngt öppet.
Karin
2025-01-27Svar till Mia; jag gillar inte majsmjöl så mycket och jag gör detta recept med finmalet grahamsmjöl och en extra msk olivolja. Blir så gott, brukar låta brödet stå kvar i ugnen en halvtimme efter att jag stängt av den så det torkar ordentligt och inte blir segt. /Nina
Nina
2024-10-04