Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fröknäckebröd

Ljuvligt fröknäckebröd som är busenkelt att göra, och perfekt till såväl ostbrickan som till frukost. Blanda olika frön med majsmjöl, havssalt, olivolja och vatten. Kavla mixen tunt och låt sedan ugnen göra jobbet. Förslagsvis kan du servera det krispiga fröknäcket med krämig ost och söt sylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 plåt portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175° och lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Rör i olivolja och kokande vatten.
  4. Lägg smeten på bakplåtsklädd plåt, lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla ut tunt.
  5. Grädda ca 30 minuter tills fröknäcket är lätt gyllene och torrt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Näringsberäkningen är på 1 plåt.

Ingredienser

Portioner: 1 plåt
  • 2 dl majsmjöl
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk olivolja
  • 2 1/2 dl kokande vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 5841 kJ / 1395 kCal