Fröknäckebröd
Ljuvligt fröknäckebröd som är busenkelt att göra, och perfekt till såväl ostbrickan som till frukost. Blanda olika frön med majsmjöl, havssalt, olivolja och vatten. Kavla smeten tunt och låt sedan ugnen göra jobbet. Förslagsvis kan du servera det krispiga fröknäcket med krämig ost och söt sylt.
Samarbete med:
Risenta
Ingredienser
1 plåt
2 dl majsmjöl
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl chiafrön
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 tsk havssalt
1 msk olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är på 1 plåt.
Energi5841 KJ / 1395 kCal
Fett84 g
Salt7 g
Kolhydrater106 g
Protein38 g
Kommentarer
Svar till Mia; jag gillar inte majsmjöl så mycket och jag gör detta recept med finmalet grahamsmjöl och en extra msk olivolja. Blir så gott, brukar låta brödet stå kvar i ugnen en halvtimme efter att jag stängt av den så det torkar ordentligt och inte blir segt. /Nina
Nina
2024-10-04Blir ännu godare med mandelmjöl!
Jessika
2024-07-28Såå gott!! Det här kommer att bli en favorit!!
Margareta
2023-12-14