Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Hembakat majsknäcke med frön

Ett knäckebröd är ett gott sällskap till vilken måltid som helst. Här är en variant med majsmjöl och fröer som gör det hembakta knäckebrödet extra sprött och smakrikt. Det är dessutom lättbakat och glutenfritt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 stort knäckebröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt rapsolja och kokande vatten. Blanda väl.
  3. Lägg degen på en bakpappersklädd plåt. Lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut till en tunn platta som täcker hela plåten.
  4. Ta bort det översta bakplåtspapperet och strö över flingsalt.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är för hela knäckebrödet.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 stort knäckebröd
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk hela linfrön
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 6798 kJ / 1623 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer