Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hembakat majsknäcke med frön

(11)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett knäckebröd är ett gott sällskap till vilken måltid som helst. Här är en variant med majsmjöl och fröer som gör det hembakta knäckebrödet extra sprött och smakrikt. Det är dessutom lättbakat och glutenfritt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: Ger 1 stort knäckebröd
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk hela linfrön
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 stort knäckebröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt rapsolja och kokande vatten. Blanda väl.
  3. Lägg degen på en bakpappersklädd plåt. Lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut till en tunn platta som täcker hela plåten.
  4. Ta bort det översta bakplåtspapperet och strö över flingsalt.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är för hela knäckebrödet.

Näringsvärde
Per portion

Energi
6798 kJ / 1623 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer