Hembakat majsknäcke med frön
Ett knäckebröd är ett gott sällskap till vilken måltid som helst. Här är en variant med majsmjöl och fröer som gör det hembakta knäckebrödet extra sprött och smakrikt. Det är dessutom lättbakat och glutenfritt!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
1 stort knäckebröd
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 msk hela linfrön
1 krm salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är för hela knäckebrödet.
Energi6798 KJ / 1623 kCal
Fett116 g
Salt5.24 g
Kolhydrater104 g
Protein36 g
Kommentarer
Ett riktigt gott knäckebröd, räcker att ha bara smör på det för det är så gott
Marie
2023-07-27Mycket got men ja brukar ha i pumpafrön och/eller det ja har hemma. Ibland kryddor efter säsong. Tiden brukar bli ca 45 minuter så kolla tidigare än vänta 60 min.
Kristina
2020-01-16Hej Kristina! Roligt att du gillar receptet och toppen att du hittar på egna varianter. Tack för ett bra tips att kolla knäcket lite innan tiden gått ut. Alla ugnar är ju olika. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-16Supergott! Jag brukar dela på två plåtar istället, tycker de tunnare blir mycket godare.
Kerstin
2018-09-22