Ugnstorsk med curry och äpple

20
3
Ugnstorsk med curry och äpple

Ugnstorsk kryddad med curry och äpple som steks mjuk med lök i en kastrull. Buljong och grädde tillsätts och det kokas upp för att sedan mixas till en slät sås. Häll såsen över torskfilén och avsluta i ugnen. Toppa med persilja mot slutet och servera med pressad potatis, bönor och morotsstavar. Gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014

Ugnstorsk med curry och äpple

Ingredienser

4 portioner
600 g
torskfilé
900 g
potatis
1
gul lök
1
äpple
1 msk
olja
1 tsk
curry
2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
vispgrädde
-
salt och peppar
2
morötter
150 g
haricots verts
1/2
kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Du kan koka bönorna i potatisvattnet de sista tre minuterna för att spara tid och kastruller!

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Leena margareta

2/8/2020

Otroligt gott! Jag brukar servera såsen till ugnsbakad ryggfilé av alaska pollock (150 graders ugnsvärme tills innertemperaturen är 52 grader) som är mycket billigare än torsk och smakar nästan likadant.

Lena

1/20/2016

Supergott, ungarna (3-10 år!) tok om flera gånger! :-) Hade inget äpple hemma, tog både gul lök och en bit bortglömd strimlad purjo i. Stavmixern är trasig, men det blev gott och bra ändå!

Lise-lott

12/4/2014

.

Näringsvärde per portion

Energi 2352 KJ / 563 kCal
Fett 25 g
Salt 2.54 g
Kolhydrater 48 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept