Ugnstorsk med curry och äpple
Ugnstorsk kryddad med curry och äpple som steks mjuk med lök i en kastrull. Buljong och grädde tillsätts och det kokas upp för att sedan mixas till en slät sås. Häll såsen över torskfilén och avsluta i ugnen. Toppa med persilja mot slutet och servera med pressad potatis, bönor och morotsstavar. Gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
1 gul lök
1 äpple
1 msk olja
1 tsk curry
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt
peppar
2 morötter
150 g haricots verts (bönor)
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2352 KJ / 563 kCal
Fett25 g
Salt2.54 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod sås!! Rätten fick tummen upp här hemma. Denna kommer att lagas igen.
Ann-sofie
2021-02-25Otroligt gott! Jag brukar servera såsen till ugnsbakad ryggfilé av alaska pollock (150 graders ugnsvärme tills innertemperaturen är 52 grader) som är mycket billigare än torsk och smakar nästan likadant.
Leena margareta
2020-02-08Supergott, ungarna (3-10 år!) tok om flera gånger! :-) Hade inget äpple hemma, tog både gul lök och en bit bortglömd strimlad purjo i. Stavmixern är trasig, men det blev gott och bra ändå!
Lena
2016-01-20