Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk i senapssås med pressad potatis

Torsken serveras med en sås smaksatt med senap och till det pressad potatis och haricots verts.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  3. Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen. Skala och finhacka löken. Fräs den i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, grädde och senap. Låt koka ihop ca 3 minuter.
  4. Tärna fisken och lägg den i såsen. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda ca 5 minuter.
  5. Servera med pressad potatis, haricots verts och en citronklyfta.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp torskfilé (à 520 g)
  • 1 kg mjölig potatis
  • 300 g haricots verts
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk svensk senap
  • salt och peppar
  • 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2382 kJ / 568 kCal