Smörstekt torsk med kantarellsås

31
1
Smörstekt torsk med kantarellsås

I denna ljuvliga fiskrätt bjuder vi på ingredienser som smörstekt torskfilé, kokta haricots verts med rödlök, vinäger och persilja samt smaskig gräddig kantarellsås. God kombination!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014

Smörstekt torsk med kantarellsås

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g torskfilé
1 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin
900 g potatis

Kantarellsås

1 gul lök
1 burk kantareller (à 184 g)
1/2 msk olja
salt och peppar
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
3 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk soja

Haricots verts

150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix eller uteslut mjölet.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentar

Ebba

2021-05-11

Det stod inget om bönor bland ingredienserna

Redaktionen ICAse

2021-05-11

Hej Ebba! Det är de gröna bönorna haricots verts vi menar när vi skriver bönor i texten. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2759 KJ / 661 kCal
Fett 29 g
Salt 2.04 g
Kolhydrater 59 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden