Smörstekt torsk med kantarellsås
I denna ljuvliga fiskrätt bjuder vi på ingredienser som smörstekt torskfilé, kokta haricots verts med rödlök, vinäger och persilja samt smaskig gräddig kantarellsås. God kombination!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014
Ingredienser
4 portioner
Torsk
600 g torskfilé
1 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin
900 g potatis
Kantarellsås
1 gul lök
1 burk kantareller (à 184 g)
1/2 msk olja
salt
peppar
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
3 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk soja
Haricots verts
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2759 KJ / 661 kCal
Fett29 g
Salt2.04 g
Kolhydrater59 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett toppen recept!
Elin
2024-08-09Väldigt god kantarellsås.
Ulla
2023-09-16Det stod inget om bönor bland ingredienserna
Ebba
2021-05-11Hej Ebba! Det är de gröna bönorna haricots verts vi menar när vi skriver bönor i texten. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-05-11