Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Smörstekt torsk med kantarellsås

I denna ljuvliga fiskrätt bjuder vi på ingredienser som smörstekt torskfilé, kokta haricots verts med rödlök, vinäger och persilja samt smaskig gräddig kantarellsås. God kombination!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Torsk: Tina fisken.
  2. Koka potatisen mjuk i vatten.
  3. Kantarellsås: Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av. Stek den och löken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ner majsstärkelsen i grädden. Blanda ner den, buljongen och sojan i svampen och koka några minuter under omrörning.
  4. Haricots verts: Koka haricots verts mjuka i saltat vatten ca 4 minuter.
  5. Skala och klyfta löken tunt. Blanda den med vinägern och bönorna, krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den.
  6. Torsk: Vänd torsken i mjölet och krydda med salt och peppar. Stek den i smöret i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
  7. Servera torsken med sås, potatis och bönor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix eller uteslut mjölet.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 600 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 900 g potatis
Kantarellsås
  • 1 gul lök
  • 1 burk kantareller (à 184 g)
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 msk soja
Haricots verts
  • 150 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2759 kJ / 661 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept