Ugnsbakad fisk med bönor
Fluffigt mos är man väl ändå sugen på jämt! Det blir till middag ikväll ihop med ugnsbakad torsk och haricots verts. Till det serveras också en syrlig och smarrig citronsås och rivna morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2022
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
1 msk smör
1 1/2 dl mjölk
salt
peppar
300 g frysta haricots verts (bönor)
600 g torskfilé
Citronsås
2 dl smetana
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 dl vatten
1 citron (saften)
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2489 KJ / 593 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer