Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnstorsk med mos

Den här fiskrätten är rena snabbmaten. Medan potatisen som ska bli potatismos kokar steks den salt- och pepparkryddare torsken i ugnen. Mjäll torsk, lent potatismos, krispiga morötter och citron blir snabb och enkel vardagsfisk för hela familjen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  4. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Pensla den med oljan och strö över ströbrödet. Lägg den på en plåt eller i en ungssäker
    form med bakplåtspapper.
  5. Skala morötterna, riv dem eller skär dem i stavar.
  6. Skär citronen i klyftor.
  7. Stek torsken mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Värm mjölken och pressa potatisen. Blanda potatis och mjölk till
    mos. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera torskfiléerna med potatismos, morötter och citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfilé
  • 900 g mjölig potatis
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk ströbröd
  • bakplåtspapper
  • 2 morötter
  • 1 citron
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1528 kJ / 366 kCal