Ugnsstekta kycklinglår och gurkyoghurt
Kycklinglår blir väldigt möra och krispiga när de tillagas i ugnen, speciellt om man också öser kycklingen med fettet från formen några gånger. Då blir skinnet ännu frasigare. Här serveras kycklinglåren med en krämig gurkyoghurt och kokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår med skinn (8 st motsvarar ca 720 g)
2 dl matyoghurt
1 gurka
Att ha hemma
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
4 port ris
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1876 KJ / 448 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
kycklingen har längre tillagningstid än angivet - givetvis delvis pga större lår. annars var smaken god. bytte gurkyoghurten mot en egen kycklingsås, då det kändes lite torrt med " gurkyoghurten"..
Tina
2024-06-14Skön smakmix mellan kyckling och gurkyoughurt (tsatziki). Vi avnjöt middagen med en flaska Boira, Sangiovese. Gott!
Gunnar
2022-01-02Det kom ut vätska fr kycklingen först på slutet så fick inte samma gyllenbruna frasighet som på bilden. Yoghurten m en stor vitlöksklyfta o ganska mkt salt var god.
Louise
2021-06-19