UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Ugnsstekta kycklinglår och gurkyoghurt

Kycklinglår blir väldigt möra och krispiga när de tillagas i ugnen, speciellt om man också öser kycklingen med fettet från formen några gånger. Då blir skinnet ännu frasigare. Här serveras kycklinglåren med en krämig gurkyoghurt och kokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnsform och krydda med salt, peppar, paprikapulver och spiskummin. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 82˚C inne vid benet.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda yoghurten med pressad vitlök, salt och peppar.
  5. Skär halva gurkan i tärningar och blanda med yoghurten. Skär resten av gurkan i stavar.
  6. Servera kycklingen med ris, gurkyoghurt och gurkstavar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

ös kycklingen med fettet från formen några gånger under stekningen så blir skinnet ännu frasigare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 kycklinglår med skinn
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 4 port ris
  • 1 vitlöksklyfta

Näringsvärde
Per portion

Energi 1876 kJ / 448 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept