Ugnsstekta kycklinglår och gurkyoghurt

11
0
Ugnsstekta kycklinglår och gurkyoghurt

Kycklinglår blir väldigt möra och krispiga när de tillagas i ugnen, speciellt om man också öser kycklingen med fettet från formen några gånger. Då blir skinnet ännu frasigare. Här serveras kycklinglåren med en krämig gurkyoghurt och kokt ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019

Ugnsstekta kycklinglår och gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
8
kycklinglår med skinn
2 dl
matyoghurt
1
gurka

Att ha hemma

-
salt
-
peppar
1 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
spiskummin
4
port ris
1
vitlöksklyfta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

ös kycklingen med fettet från formen några gånger under stekningen så blir skinnet ännu frasigare.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1876 KJ / 448 kCal
Fett 13 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept