Kycklinglår blir väldigt möra och krispiga när de tillagas i ugnen, speciellt om man också öser kycklingen med fettet från formen några gånger. Då blir skinnet ännu frasigare. Här serveras kycklinglåren med en krämig gurkyoghurt och kokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skön smakmix mellan kyckling och gurkyoughurt (tsatziki). Vi avnjöt middagen med en flaska Boira, Sangiovese. Gott!
Gunnar
2022-01-02Det kom ut vätska fr kycklingen först på slutet så fick inte samma gyllenbruna frasighet som på bilden. Yoghurten m en stor vitlöksklyfta o ganska mkt salt var god.
Louise
2021-06-19