Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsstekt torsk med romsås

En rätt som nästan lagar sig självt! Medan potatis och broccoli får koka upp i en kastrull tillagas torsken i ugnen. Samtidigt svänger du enkelt ihop din romsås som passar suveränt ihop med den milda torsken. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen. Ansa och skär broccolin i mindre bitar och koka den med potatisen ca 3 minuter mot slutet av koktiden.
  4. Torsk: Lägg den ordentligt avrunna fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra och sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Sås: Rör ihop crème fraiche och rom.
  6. Skär citronen i klyftor.
  7. Servera torsken med sås, potatis, broccoli och citron.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
Torsk
  • 4 port torskfilé
  • salt
  • peppar
Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 75 g röd caviarmix
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2047 kJ / 489 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer