Frasig torsk med romsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frasig torsk med romsås

Underbar husmanskost som är både välsmakande, snabb och enkel att tillaga! Frasig torsk med romsås gör du på torskfiléer som paneras och steks i lite matfett. Servera den krispiga fisken med potatis, gurkstavar och ljuvlig caviarsås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torskfilén.
  2. Koka potatisen med eller utan skal.
  3. Finhacka dillen.
  4. Blanda gräddfilen med dill och caviarmix. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär gurkan i stavar.
  6. Vänd fisken i mjölet och krydda med salt och peppar. Stek på medelhög värme i matfettet i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  7. Servera fisken med potatis, gurkstavar och romsås.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis
  • 1 kruka dill
  • 2 dl gräddfil
  • 1 burk (75 g) röd caviarmix
  • salt och peppar
  • 1 gurka
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2221 kJ / 530 kCal