Ägghalvor med rom och gravad lax

5
0
Ägghalvor med rom och gravad lax

Ägghalvor som både är vackra och mumsiga toppade med majonnäs, röd rom, räkor och gräslök. Lägg den gravade laxen på ett fint fat, piffa gravlaxsåsen med färsk dill. Två bufférätter som bara måste finnas på julbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Ägghalvor med rom och gravad lax

Ingredienser

8 bufféportioner

Ägghalvor

8
ägg
0.5
burk räkor i lake (à 460 g)
0.5
förp färsk dill eller gräslök (à 20 g)
1 dl
majonnäs
75 g
röd caviarmix

Gravad lax

1
citron
0.5
ask, färsk dill (à 20 g)
1
burk gravlaxsås (à 200 g)
2
förp, skivad gravad lax (à 180 g)

För alla

Kontrollera innehållet i gravlaxsåsen och majonnäsen.
Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Det går bra att koka och skala äggen dagen innan de ska ätas. Täck med plastfilm och ställ i kylen.
Näringsberäkningen är på ägghalvor med rom exkl. gravad lax.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 822 KJ / 196 kCal
Fett 16 g
Salt 1 g
Kolhydrater 0.5 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept