Ägghalvor med rom och gravad lax
Ägghalvor som både är vackra och mumsiga toppade med majonnäs, röd rom, räkor och gräslök. Lägg den gravade laxen på ett fint fat, piffa gravlaxsåsen med färsk dill. Två bufférätter som bara måste finnas på julbordet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
Ingredienser
8 bufféportioner
Ägghalvor
8 ägg
1/2 burk räkor i lake (à 460 g)
1/2 förp färsk dill eller gräslök (à 20 g)
1 dl majonnäs
75 g röd caviarmix
Gravad lax
1 citron
1/2 förp färsk dill eller gräslök (à 20 g)
1 burk gravlaxsås (à 200 ml)
2 förp, skivad gravad lax (à 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein17 g
Kommentarer