Ägghalvor med rom och gravad lax
![Ägghalvor med rom och gravad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234589/cf_259/agghalvor_med_rom_och_gravad_lax.jpg)
Ägghalvor som både är vackra och mumsiga toppade med majonnäs, röd rom, räkor och gräslök. Lägg den gravade laxen på ett fint fat, piffa gravlaxsåsen med färsk dill. Två bufférätter som bara måste finnas på julbordet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
![Ägghalvor med rom och gravad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234589/cf_259/agghalvor_med_rom_och_gravad_lax.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
Ägghalvor
8 ägg
1/2 burk räkor i lake (à 460 g)
1/2 förp färsk dill eller gräslök (à 20 g)
1 dl majonnäs
75 g röd caviarmix
Gravad lax
1 citron
1/2 förp färsk dill eller gräslök (à 20 g)
1 burk gravlaxsås (à 200 ml)
2 förp, skivad gravad lax (à 150 g)
För alla
Kontrollera innehållet i gravlaxsåsen och majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Det går bra att koka och skala äggen dagen innan de ska ätas. Täck med plastfilm och ställ i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein17 g
Kommentarer