Ägghalvor med rom och gravad lax

5
0
Ägghalvor med rom och gravad lax

Ägghalvor som både är vackra och mumsiga toppade med majonnäs, röd rom, räkor och gräslök. Lägg den gravade laxen på ett fint fat, piffa gravlaxsåsen med färsk dill. Två bufférätter som bara måste finnas på julbordet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Ägghalvor med rom och gravad lax

Ingredienser

8 bufféportioner

Ägghalvor

8 ägg
1/2 burk räkor i lake (à 460 g)
1/2 förp färsk dill eller gräslök (à 20 g)
1 dl majonnäs
75 g röd caviarmix

Gravad lax

1 citron
1/2 förp färsk dill eller gräslök (à 20 g)
1 burk gravlaxsås (à 200 ml)
2 förp, skivad gravad lax (à 150 g)

För alla

Kontrollera innehållet i gravlaxsåsen och majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Det går bra att koka och skala äggen dagen innan de ska ätas. Täck med plastfilm och ställ i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1565 KJ / 374 kCal
Fett 31 g
Salt 2 g
Kolhydrater 6 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden