Ägghalvor med rom och gravad lax

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Ägghalvor med rom och gravad lax

Ägghalvor som både är vackra och mumsiga toppade med majonnäs, röd rom, räkor och gräslök. Lägg den gravade laxen på ett fint fat, piffa gravlaxsåsen med färsk dill. Två bufférätter som bara måste finnas på julbordet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Ägghalvor med rom och gravad lax

Ingredienser

8 bufféportioner

Ägghalvor

8   ägg
1/2   burk räkor i lake (à 460 g)
1/2   förp färsk dill eller gräslök (à 20 g)
1 dl  majonnäs
75 g  röd caviarmix

Gravad lax

1   citron
1/2   förp färsk dill eller gräslök (à 20 g)
1   burk gravlaxsås (à 200 ml)
2   förp, skivad gravad lax (à 150 g)

För alla

Kontrollera innehållet i gravlaxsåsen och majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Det går bra att koka och skala äggen dagen innan de ska ätas. Täck med plastfilm och ställ i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Toast skagen
Betyg 4.6 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravad lax med räktopping
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt lax med caviarcréme fraiche
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt lax med romsås
Betyg 4.4 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravlax på tunnbröd med färskpotatissallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snittar med gravad lax, citron och rostade solroskärnor
Betyg 3.2 av 5.
80 personer har röstat
Under 15 min att tillaga