Ugnsstekt torsk med äggsås

25
2
Ugnsstekt torsk med äggsås

Klassisk husmanskost när den är som godast - Saftig torskfilé som tillagas i ugnen till perfektion som serveras med en ljuvligt god och krämig äggsås. Den fräscha tomatsalladen bidrar med sötma och mild syra och gör tallriken lite extra vacker. Servera allt med en stor skål ångande nykokt potatis, garnera med finhackad gräslök och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017

Ugnsstekt torsk med äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
3
ägg
ca 600 g
torskfilé
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
2 msk
smör eller margarin
1 1/2 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk
1/2
fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
250 g
körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör eller margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör eller margarin mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Ann-christine

2/3/2018

Så gott. Använde skrei. Festmåltid.

Anneli

2/21/2017

Ingen favorit alls... 80-talets skolmat.

Näringsvärde per portion

Energi 2139 KJ / 511 kCal
Fett 13 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept