Ugnsstekt strömming med fetaost och pesto
Smaka på när Sverige möter medelhav! Få vet kanske att strömming passar oerhört bra tillsammans med fetaost och pesto. Fyll strömmingsfiléer med de goda ingredienserna och tillaga i ugnen under ett täcke av tomatig pastasås och svarta oliver.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g strömmingsfiléer
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
1 burk pesto (à ca 130 g)
150 g fetaost
1 burk pastasås (tomatbaserad), à 400 g
1 dl kalamataoliver
smör eller margarin till formen
kokt potatis och gröna bönor till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 639 kCal
Fett37 g
Salt3.51 g
Kolhydrater35 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer