Ugnsstekt strömming med fetaost och pesto
![Ugnsstekt strömming med fetaost och pesto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_123016/cf_259/ugnsstekt_stromming_med_fetaost_och_pesto.jpg)
Smaka på när Sverige möter medelhav! Få vet kanske att strömming passar oerhört bra tillsammans med fetaost och pesto. Fyll strömmingsfiléer med de goda ingredienserna och tillaga i ugnen under ett täcke av tomatig pastasås och svarta oliver.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
![Ugnsstekt strömming med fetaost och pesto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_123016/cf_259/ugnsstekt_stromming_med_fetaost_och_pesto.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g strömmingsfiléer
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
1 burk pesto (à ca 130 g)
150 g fetaost
1 burk pastasås (tomatbaserad), à 400 g
1 dl kalamataoliver
smör eller margarin till formen
kokt potatis och gröna bönor till servering
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och pesto.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Kontrollera innehållet i pesto eller mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan parmesanost som kan innehålla konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och pesto.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Kontrollera innehållet i pesto eller mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan parmesanost som kan innehålla konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 639 kCal
Fett37 g
Salt3.51 g
Kolhydrater35 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer