Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kräftströmming

Det här receptet på kräftströmming är ett gott och trevligt sätt att tillaga strömming på. Du tillagar strömmingen i ugn med dill, dillfrön och tomatpuré och serverar den varm eller kall med knäckebröd eller potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj strömmingen och låt den rinna av, klipp bort ryggfenan.
  3. Salta filéerna med hälften av saltet. Rulla ihop den med köttsidan utåt. Lägg dem tätt i en ugnssäker form. Strö på dill och dillfrö.
  4. Blanda tomatpuré, vatten och resten av saltet och bred det över strömmingen.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera strömmingen varm eller kall med knäcke-bröd och/eller kokt potatis.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk dillfrö
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 392 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden