Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Strömmingslåda à la Jacob

Sugen på fisk till lunch? Testa strömmingslåda med smak av chilisås, lök, currypulver, ströbröd, chilifrukt, ättiksprit och olja! Strömmingen passar utmärkt att servera till potatis - eller varför inte kall på en knäckebrödsmacka?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rulla strömmingen, skinnsidan inåt, och lägg tätt i en ugnssäker form.
  3. Rör ihop chilisås, ättika och chilifrukt. Vispa i omgångar ner oljan. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över strömmingen.
  4. Skala, strimla och fräs löken mjuk i en het lättoljad stekpanna. Rör ner curryn. Fördela löken över strömmingen. Strö på ströbrödet. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  5. Servera med kokt potatis och rivna morötter. Strömmingen passar även att äta kall på knäckemacka.

I näringsberäkningen ingår kokt potatis och morot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 flaska hot chilisås à 340 g (ketchup)
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 2 tsk finhackad röd chilifrukt
  • 3/4 dl olja
  • 2 gula lökar
  • 1 msk currypulver (gärna stark)
  • 1 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2784 kJ / 664 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer