Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strömmingslåda

Här är ett svindlande gott recept på klassikern strömmingslåda. Chilisås ger strömmingslådan en härlig, djup smak och tillsammans med den salta ansjovisen samt strömmingen blir den här rätten en höjdare med fulländade och angenäma smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan. Lägg en ansjovisfilé på varje strömmingsfilé, dela ev ansjovisfiléerna så att de räcker till samtliga strömmingsfiléer. Rulla ihop strömmingarna med skinnsidan ut.
  3. Lägg rullarna tätt ihop i en smord ugnssäker form. Bre chilisås över strömmingsrullarna. Strö över lite ströbröd och klicka över smöret. Grädda i 15-20 minuter. Låt sedan lådan kallna.
  4. Servera lådan som den är eller lägg rullarna på snittar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 2 burkar ansjovisfilé (à 125 g)
  • 4 msk chilisås
  • 1/2 msk ströbröd
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?