Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strömming med lax- och potatissallad

En rik potatissallad med smak av lax, kapris, persilja och olivolja. På den här suveräna salladen lägger du stekt strömming som gör rätten fulländad. Perfekt att servera till lunch en solig dag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och borsta potatisen. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Strimla laxen. Hacka persiljan.
  2. Dela potatisen och blanda med kapris, olivolja, citronjuice, persilja och rökt lax. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på ett fat.
  3. Salta och peppra strömmingen på bägge sidor. Stek hastigt i en het lättoljad stekpanna ca 1 minut på varje sida.
  4. Lägg strömmingen ovanpå salladen. Servera med grönsallad. Avrunda med färsk frukt.

I näringsberäkningen ingår grönsallad och en persika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g små färskpotatisar
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk kapris
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk citronjuice
  • salt och peppar
  • 12 strömmingsfiléer (12 filéer motsvarar ca 600 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2353 kJ / 562 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden