Teriyakiströmming

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Teriyakiströmming

En ovanlig kombination med ett överraskande gott resultat. Du rullar ihop strömmingfiléerna och sveper en fyllig teriyakisås och knapriga sesamfrön över. Efter att fisken fångat upp smakerna i ugnen har du ett utmärkt tilltugg eller förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Teriyakiströmming

Ingredienser

10 portioner
500 g  strömmingsfilé
1 msk  smör
1 1/2 - 1 4/5 dl  teriyakisås
1 tsk  sesamolja
2 msk  svarta eller ljusa sesamfrön

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: smörj formen med olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftströmming
Betyg 4.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt strömming med wasabilök och rotmos
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsfylld strömming på grillen
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Strömming Melba
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga