Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Teriyakiströmming

En ovanlig kombination med ett överraskande gott resultat. Du rullar ihop strömmingfiléerna och sveper en fyllig teriyakisås och knapriga sesamfrön över. Efter att fisken fångat upp smakerna i ugnen har du ett utmärkt tilltugg eller förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär/klipp bort fenan på filéerna, skär dem på längden. Rulla ihop strömmingen med skinnet utåt. Ställ dem i en smörad ugnssäker form.
  3. Rör ihop teriyakisås och sesamolja. Häll såsen över strömmingen. Strö över sesamfröna. Tillaga mitt i ugnen i 20-30 minuter. Kan serveras såväl kalla som ljumna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: smörj formen med olja.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g strömmingsfilé
  • 1 msk smör
  • 1,8 dl teriyakisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk svarta eller ljusa sesamfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?