Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
En otroligt krämig och smakrik spätta står på kvällens meny! Filéerna viks dubbelt och läggs i en ugnsform innan färskost och grädde hälls över. Medan detta gratineras i ugn kokas potatisen och salladen skärs upp. Lättare än så här blir det knappast, vilket gör att du får tid över till annat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatesspotatis)
600 g rödspätta
salt
peppar
200 g färskost (gärna med gräslök)
2 dl vispgrädde
3 plommontomater
1/2 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2890 KJ / 690 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein47 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Rödspättan ersattes av torsk, men det blev riktigt gott. Ströbröd och riven ost på toppen gjorde susen.En fullpoängare enligt de flesta!
Jennie
2019-05-28