Ugnsbakad spätta med färskost och tomat

11
1
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat

En otroligt krämig och smakrik spätta står på kvällens meny! Filéerna viks dubbelt och läggs i en ugnsform innan färskost och grädde hälls över. Medan detta gratineras i ugn kokas potatisen och salladen skärs upp. Lättare än så här blir det knappast, vilket gör att du får tid över till annat!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2019

Ugnsbakad spätta med färskost och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna delikatesspotatis)
600 g
rödspätta
-
salt
-
peppar
200 g
färskost (gärna med gräslök)
2 dl
vispgrädde
3
plommontomater
1/2
krispsallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost (smaksätt med klippt gräslök) och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Strö gärna lite ströbröd och riven ost på toppen av gratängen innan den sätts in i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Jennie

5/28/2019

Rödspättan ersattes av torsk, men det blev riktigt gott. Ströbröd och riven ost på toppen gjorde susen.En fullpoängare enligt de flesta!

Näringsvärde per portion

Energi 2890 KJ / 690 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept