Ugnsbakad spätta med färskost och tomat

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
1
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat

En otroligt krämig och smakrik spätta står på kvällens meny! Filéerna viks dubbelt och läggs i en ugnsform innan färskost och grädde hälls över. Medan detta gratineras i ugn kokas potatisen och salladen skärs upp. Lättare än så här blir det knappast, vilket gör att du får tid över till annat!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2019

Ugnsbakad spätta med färskost och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna delikatesspotatis)
600 g rödspätta
salt
peppar
200 g färskost (gärna med gräslök)
2 dl vispgrädde
3 plommontomater
1/2 krispsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Rödspättan ersattes av torsk, men det blev riktigt gott. Ströbröd och riven ost på toppen gjorde susen.En fullpoängare enligt de flesta!

Jennie

2019-05-28

Näringsvärde per portion

Energi2890 KJ / 690 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein47 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med citronsås
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad spätta med räksås
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad rödspätta med dragonsås
Betyg 2.8 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis
Betyg 3.1 av 5.
150 personer har röstat
Under 45 min att tillaga