Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad spätta med färskost och tomat

En otroligt krämig och smakrik spätta står på kvällens meny! Filéerna viks dubbelt och läggs i en ugnsform innan färskost och grädde hälls över. Medan detta gratineras i ugn kokas potatisen och salladen skärs upp. Lättare än så här blir det knappast, vilket gör att du får tid över till annat!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Vik ihop fiskfiléerna och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Klicka över färskosten och häll på grädden. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Skär tomaterna och salladen i bitar.
  6. Servera spättan med potatis, tomater och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost (smaksätt med klippt gräslök) och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Strö gärna lite ströbröd och riven ost på toppen av gratängen innan den sätts in i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna delikatesspotatis)
  • 600 g rödspätta
  • salt
  • peppar
  • 200 g färskost (gärna med gräslök)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 plommontomater
  • 1/2 krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2890 kJ / 690 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer