Stekt spätta med citronsås
Rödspätta, dem mest populära fisken bland våra plattfiskar, kommer till sin fulla rätt när den steks i smör. Tillsammans med kokt potatis, den syrliga citronsåsen och de krispiga sockerärtorna får du en perfekt kombinerad rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Citronsås
1 citron
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
salt
peppar
150 g sockerärtor
Spätta
600 g rödspätta
1 msk smör eller olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2683 KJ / 640 kCal
Fett23 g
Salt3.4 g
Kolhydrater47 g
Protein59 g
Kommentarer
Smakade mycket gott med dill i såsen, citron på fisken och potatismos till.
Charlotta
2023-03-05Såsen var inte alls god. Creme Fraiche blandat med mjölk!!?? Föredrar remouladsås till rödspätta men min fru vill inte ha det. Även godare med en sås till fisk gjord på matlagningsyoughurt, lime och riven ingefära, salt o peppar, alternativt bara smält smör och pressad citron. Jag ville dock prova något nytt. Slutade med att vi slängde all sås. Kollade efter recept mest för såsens skull. Steka plattfisk och koka potatis kan jag göra helt utan recept. Därför en etta i betyg. Blir inte så värst mycket sämre. Sorry!
Allan
2023-01-13Jättegott, men sockerärtorna är mycket, mycket godare om de inte kokas.
Lena
2019-01-30