Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Stekt spätta med citronsås

Rödspätta, dem mest populära fisken bland våra plattfiskar, kommer till sin fulla rätt när den steks i smör. Tillsammans med kokt potatis, den syrliga citronsåsen och de krispiga sockerärtorna får du en perfekt kombinerad rätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Citronsås: Riv det yttersta skalet av citronen. Blanda det med crème fraiche och mjölk i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Dra av från värmen och värm upp igen vid servering.
  4. Skär resten av citronen i klyftor.
  5. Koka ärtorna i saltat vatten (eller i potatisvattnet) ca 3 minuter.
  6. Spätta: Torka spättan med hushållspapper. Stek spättan någon minut på varje sida i matfettet i en stekpanna i omgångar. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera spättan med potatis, ärtor, sås och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Vänd spättan i lite mjöl innan du steker den. Blanda gärna mjölet med lite dill om du har det hemma. Torkad, färsk eller fryst går fint.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Citronsås
  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 150 g sockerärtor
Spätta
  • 600 g rödspätta
  • 1 msk smör eller olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2683 kJ / 640 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer