Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis
![Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238231/cf_259/gratinerad_rodspatta_med_dill_och_pressad_potatis.jpg)
Gratinerad fisk när den är som bäst. Här används rödspätta och dillsås. Till det serveras pressad potatis, rädisor, sallad och gärna citronklyftor. Oerhört smarrigt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2022
![Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238231/cf_259/gratinerad_rodspatta_med_dill_och_pressad_potatis.jpg)
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
20 g färsk dill
400 g rödspätta
salt
peppar
1 förp citron- och dillsås (à 250 g)
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1/2 kruka sallad
1/2 citron
För alla
Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2201 KJ / 519 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var verkligen inte gott. Rödspättan gjorde sig inget vidare.
Magnus
2022-04-05Gott okej men i matkassen Bistro önskar man eller iafjag lite mera matlagning och mindre halvfabrikat
Johanna
2022-03-25Gott okej men i matkassen Bistro önskar man eller iafjag lite mera matlagning och mindre halvfabrikat
Johanna
2022-03-25