Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis

6
3
Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis

Gratinerad fisk när den är som bäst. Här används rödspätta och dillsås. Till det serveras pressad potatis, rädisor, sallad och gärna citronklyftor. Oerhört smarrigt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022

Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
20 g färsk dill
400 g rödspätta
salt
peppar
250 g citron- och dillsås
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1/2 kruka sallad
1/2 citron

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Magnus

2022-04-05

Det här var verkligen inte gott. Rödspättan gjorde sig inget vidare.

Johanna

2022-03-25

Gott okej men i matkassen Bistro önskar man eller iafjag lite mera matlagning och mindre halvfabrikat

Johanna

2022-03-25

Gott okej men i matkassen Bistro önskar man eller iafjag lite mera matlagning och mindre halvfabrikat

Näringsvärde per portion

Energi 2201 KJ / 519 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 47 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden