Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
3
Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis

Gratinerad fisk när den är som bäst. Här används rödspätta och dillsås. Till det serveras pressad potatis, rädisor, sallad och gärna citronklyftor. Oerhört smarrigt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2022

Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
20 g färsk dill
400 g rödspätta
salt
peppar
1 förp citron- och dillsås (à 250 g)
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1/2 kruka sallad
1/2 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Det här var verkligen inte gott. Rödspättan gjorde sig inget vidare.

Magnus

2022-04-05

Gott okej men i matkassen Bistro önskar man eller iafjag lite mera matlagning och mindre halvfabrikat

Johanna

2022-03-25

Gott okej men i matkassen Bistro önskar man eller iafjag lite mera matlagning och mindre halvfabrikat

Johanna

2022-03-25

Näringsvärde per portion

Energi2201 KJ / 519 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein38 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta med rädisor och gurka
Betyg 3.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med citronsås
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis
Betyg 3.1 av 5.
150 personer har röstat
Under 45 min att tillaga