Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis
Gratinerad fisk när den är som bäst. Här används rödspätta och dillsås. Till det serveras pressad potatis, rädisor, sallad och gärna citronklyftor. Oerhört smarrigt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2022
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
20 g färsk dill
400 g rödspätta
salt
peppar
1 förp citron- och dillsås (à 250 g)
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1/2 kruka sallad
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2201 KJ / 519 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var verkligen inte gott. Rödspättan gjorde sig inget vidare.
Magnus
2022-04-05Gott okej men i matkassen Bistro önskar man eller iafjag lite mera matlagning och mindre halvfabrikat
Johanna
2022-03-25Gott okej men i matkassen Bistro önskar man eller iafjag lite mera matlagning och mindre halvfabrikat
Johanna
2022-03-25