Spätta med remouladsås

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Spätta med remouladsås

Stekt rödspätta med remouladsås är ett säkert kort till vardags. En snabblagad fiskrätt som alla gillar, med eller utan den krämiga såsen gjord på pickles och smetana. Serveras på klassiskt vis med kokt potatis och grönsaker.

Spätta med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
600 g rödspätta
900 g potatis
1 förp pickles (à 390 g)
2 dl smetana
4 morötter

Att ha hemma

salt
peppar
1 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Fisk är gott men remouladsåsen var inte god. Väldigt syrlig smak från smetanan. Blandade i både dijon och majo för att balansera upp såsen.

Daniel

2021-05-19

Näringsvärde per portion

Energi2414 KJ / 573 kCal
Fett25 g
Salt2.91 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med remouladyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med tartarsås
Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad spätta med räksås
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med citronsås
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga