Spätta med remouladsås
Stekt rödspätta med remouladsås är ett säkert kort till vardags. En snabblagad fiskrätt som alla gillar, med eller utan den krämiga såsen gjord på pickles och smetana. Serveras på klassiskt vis med kokt potatis och grönsaker.
Ingredienser
4 portioner
600 g rödspätta
900 g potatis
1 förp pickles (à 390 g)
2 dl smetana
4 morötter
Att ha hemma
salt
peppar
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 573 kCal
Fett25 g
Salt2.91 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fisk är gott men remouladsåsen var inte god. Väldigt syrlig smak från smetanan. Blandade i både dijon och majo för att balansera upp såsen.
Daniel
2021-05-19