Stekt rödspätta med remouladsås är ett säkert kort till vardags. En snabblagad fiskrätt som alla gillar, med eller utan den krämiga såsen gjord på pickles och smetana. Serveras på klassiskt vis med kokt potatis och grönsaker.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.
I denna rätt kan du byta smetanan mot lätt crème fraiche 15% och då lägga till 2 matskedar majonnäs (för 4 port) i röran för en god och krämig remoulad samt använda margarin istället för smör. Då minskar du klimatpåverkan med 18% samtidigt som du får en mer hälsosam måltid.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fisk är gott men remouladsåsen var inte god. Väldigt syrlig smak från smetanan. Blandade i både dijon och majo för att balansera upp såsen.
Daniel
2021-05-19