Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Spätta med remouladsås

Stekt rödspätta med remouladsås är ett säkert kort till vardags. En snabblagad fiskrätt som alla gillar, med eller utan den krämiga såsen gjord på pickles och smetana. Serveras på klassiskt vis med kokt potatis och grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Koka potatisen.
  3. Låt pickelsen rinna av och hacka den ev. grovt och blanda med smetana. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skär morötterna i stavar.
  5. Stek spättan i matfettet i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  6. Servera spättan med potatis, morötter och remouladsås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Klimattips

I denna rätt kan du byta smetanan mot lätt crème fraiche 15% och då lägga till 2 matskedar majonnäs (för 4 port) i röran för en god och krämig remoulad samt använda margarin istället för smör. Då minskar du klimatpåverkan med 18% samtidigt som du får en mer hälsosam måltid.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g rödspätta
  • 900 g potatis
  • 1 förp pickles (à 390 g)
  • 2 dl smetana
  • 4 morötter
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2414 kJ / 573 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept