Spätta med remouladsås

5
1
Spätta med remouladsås

Stekt rödspätta med remouladsås är ett säkert kort till vardags. En snabblagad fiskrätt som alla gillar, med eller utan den krämiga såsen gjord på pickles och smetana. Serveras på klassiskt vis med kokt potatis och grönsaker.

Skriv ut
Spätta med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
600 g
rödspätta
900 g
potatis
1
förp pickles (à 390 g)
2 dl
smetana
4
morötter

Att ha hemma

-
salt
-
peppar
1 msk
smör eller margarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Klimattips

I denna rätt kan du byta smetanan mot lätt crème fraiche 15% och då lägga till 2 matskedar majonnäs (för 4 port) i röran för en god och krämig remoulad samt använda margarin istället för smör. Då minskar du klimatpåverkan med 18% samtidigt som du får en mer hälsosam måltid.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Daniel

2021-05-19

Fisk är gott men remouladsåsen var inte god. Väldigt syrlig smak från smetanan. Blandade i både dijon och majo för att balansera upp såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2414 KJ / 573 kCal
Fett 25 g
Salt 2.91 g
Kolhydrater 46 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept