Ugnsstekt lax med sås på ishavsrom

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
3
Ugnsstekt lax med sås på ishavsrom

Ugnstekt lax kräver sin sås, och här har du verkligen en god kombination! Ishavsrom är huvudingrediensen som du blandar med rödlök och crème fraiche för en krämig sås. Servera sedan sås och lax med potatis och broccoli.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021

Ugnsstekt lax med sås på ishavsrom

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli
600 g laxfilé
salt
peppar
1/2 rödlök
75 g ishavsrom
2 dl crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Detta är en suverän och lättlagad rätt

Lars-göran

2022-05-27

Jag tror det är fjärde gången som laxen är utbytt, denna gången mot torskrygg istället för kolja eller sej vilket var ett plus.

Håkan

2021-09-29

Såsen gjorde hela rätten, mums! :)

Lisa

2020-09-30

Näringsvärde per portion

Energi2976 KJ / 711 kCal
Fett40 g
Salt1.2 g
Kolhydrater46 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax med romsås och salladsärtor
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med romsås och salladsärter
Betyg 2.9 av 5.
320 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med romsås
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med potatissallad och romröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med romsås
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med teriyakisås och ris
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga