Ugnsstekt lax med sås på ishavsrom

4
1
Ugnsstekt lax med sås på ishavsrom

Ugnstekt lax kräver sin sås, och här har du verkligen en god kombination! Ishavsrom är huvudingrediensen som du blandar med rödlök och crème fraiche för en krämig sås. Servera sedan sås och lax med potatis och broccoli.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020

Ugnsstekt lax med sås på ishavsrom

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
250 g
broccoli
600 g
laxfilé
-
salt
-
peppar
1/2
rödlök
75 g
ishavsrom
2 dl
crème fraiche

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Lisa

2020-09-30

Såsen gjorde hela rätten, mums! :)

Näringsvärde per portion

Energi 2976 KJ / 711 kCal
Fett 40 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept