Ugnsstekt lax med sås på ishavsrom
Ugnstekt lax kräver sin sås, och här har du verkligen en god kombination! Ishavsrom är huvudingrediensen som du blandar med rödlök och crème fraiche för en krämig sås. Servera sedan sås och lax med potatis och broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli
600 g laxfilé
salt
peppar
1/2 rödlök
75 g ishavsrom
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2976 KJ / 711 kCal
Fett40 g
Salt1.2 g
Kolhydrater46 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta är en suverän och lättlagad rätt
Lars-göran
2022-05-27Jag tror det är fjärde gången som laxen är utbytt, denna gången mot torskrygg istället för kolja eller sej vilket var ett plus.
Håkan
2021-09-29Såsen gjorde hela rätten, mums! :)
Lisa
2020-09-30