Ugnstekt lax kräver sin sås, och här har du verkligen en god kombination! Ishavsrom är huvudingrediensen som du blandar med rödlök och crème fraiche för en krämig sås. Servera sedan sås och lax med potatis och broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
39 2021
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lars-göran
2022-05-27Detta är en suverän och lättlagad rätt
Håkan
2021-09-29Jag tror det är fjärde gången som laxen är utbytt, denna gången mot torskrygg istället för kolja eller sej vilket var ett plus.
Lisa
2020-09-30Såsen gjorde hela rätten, mums! :)