Lax med teriyakisås och ris

13
2
Lax med teriyakisås och ris

Kvällens middag är både snabb, enkel och fantastiskt god! Laxen får sin smak från teriyakisås som den steks i. Servera sedan laxen i sås med ris, kokt broccoli och krispiga ärtskott. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018

Lax med teriyakisås och ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
250 g
broccoli
ca 500 g
laxfilé
1 tsk
olja
150 ml
teriyakisås
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn. Läs noga innehållsförteckningen på teriyakisåsen, kan innehålla gluten. Välj en glutenfri teriyakisås.

Gör så här

Tips

Stek gärna med lite sesamfrön med laxen. Och stek finskuren broccoli i olivolja med salt och vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Joakim

6/26/2018

Väldigt gott. Vår dotter på 1,5 år gillade detta. Jag stekte lite lax separat med lite mindre mängd sås till henne för att vara på den säkra sidan med smakerna. Funkade toppen!

Johanna

6/16/2018

Alldeles för salt för att vara lämplig för småbarn

Näringsvärde per portion

Energi 2495 KJ / 595 kCal
Fett 22 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept