Halstrad lax med romsås
En delikat middag som tillagas i ett nafs: korallrosa lax som halstras till perfektion och sedan serveras med nykokt, solgul potatis och romsås gjord på ishavsrom och crème fraiche. Den krämiga såsen gifter sig fint med fisken. Lägg upp allt på en tallrik, garnera med lättkokta knallgröna salladsärtor, strö över hackad rödlök och låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
Romsås
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ertättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer