Halstrad lax med romsås

6
0
Halstrad lax med romsås

En delikat middag som tillagas i ett nafs: korallrosa lax som halstras till perfektion och sedan serveras med nykokt, solgul potatis och romsås gjord på ishavsrom och crème fraiche. Den krämiga såsen gifter sig fint med fisken. Lägg upp allt på en tallrik, garnera med lättkokta knallgröna salladsärtor, strö över hackad rödlök och låt det väl smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Halstrad lax med romsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1
rödlök

Romsås

2 dl
lätt crème fraiche
75 g
ishavsrom
-
salt och peppar
150 g
salladsärtor
4
portionsbitar laxfilé (à 125 g)
1/2 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ertättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda gärna rödlöken med såsen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2528 KJ / 604 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept