Halstrad lax med romsås

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Halstrad lax med romsås

En delikat middag som tillagas i ett nafs: korallrosa lax som halstras till perfektion och sedan serveras med nykokt, solgul potatis och romsås gjord på ishavsrom och crème fraiche. Den krämiga såsen gifter sig fint med fisken. Lägg upp allt på en tallrik, garnera med lättkokta knallgröna salladsärtor, strö över hackad rödlök och låt det väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Halstrad lax med romsås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök

Romsås

2 dl lätt crème fraiche
75 g ishavsrom
salt
peppar
150 g salladsärtor
4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
1/2 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2528 KJ / 604 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax med romsås och salladsärter
Betyg 2.9 av 5.
320 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med romsås och salladsärtor
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med romsås
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt lax med sås på ishavsrom
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med ishavsrom
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med brynt sojasmör och pak choi
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga