Halstrad lax med romsås
En delikat middag som tillagas i ett nafs: korallrosa lax som halstras till perfektion och sedan serveras med nykokt, solgul potatis och romsås gjord på ishavsrom och crème fraiche. Den krämiga såsen gifter sig fint med fisken. Lägg upp allt på en tallrik, garnera med lättkokta knallgröna salladsärtor, strö över hackad rödlök och låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
Romsås
2 dl lätt crème fraiche
75 g ishavsrom
salt
peppar
150 g salladsärtor
4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2528 KJ / 604 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer