Stekt lax med potatissallad och romröra

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Stekt lax med potatissallad och romröra

En härlig sommarmåltid där du serverar den stekta laxen med en potatissallad baserad på färskpotatis, blomkål och rädisor. Smaksätt med dill och citrondressing. Servera tillsammans med romröran.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011

Stekt lax med potatissallad och romröra

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar laxfilé (à 125 g)
900 g  mandelpotatis
1/2   blomkål
1   knippe rädisor
3 msk  smör eller margarin
200 g  sugarsnap peas
2 tsk  pressad citronjuice
1   kruka hackad dill
salt och peppar

Romröra

2 dl  matyoghurt (10 %)
1/2   citron (endast det finrivna skalet)
80 g  ishavsrom

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och ersätt matyoghurt med laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Grönsakerna smakar ännu bättre och behåller mer näring om du ångkokar dem. Lägg blomkålen i ett durkslag och ångkoka ca 3 minuter över en gryta sjudande vatten under lock. Tillsätt rädisor och sugarsnaps. Ångkoka ytterligare någon minut.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2498 KJ / 597 kCal
Fett29.7 g
Kolhydrater46.8 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Rostad bakpotatis med dill- och räkröra
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klämma med makrill och mandelpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatis- och prästostrulle med ansjovis
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Potatisstomp med lax och dillsås
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga