Stekt lax med potatissallad och romröra
En härlig sommarmåltid där du serverar den stekta laxen med en potatissallad baserad på färskpotatis, blomkål och rädisor. Smaksätt med dill och citrondressing. Servera tillsammans med romröran.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
900 g mandelpotatis
1/2 blomkål
1 knippe rädisor
3 msk smör eller margarin
200 g sugarsnap peas
2 tsk pressad citronjuice
1 kruka hackad dill
salt och peppar
Romröra
2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 citron (endast det finrivna skalet)
80 g ishavsrom
För alla
Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och ersätt matyoghurt med laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Grönsakerna smakar ännu bättre och behåller mer näring om du ångkokar dem. Lägg blomkålen i ett durkslag och ångkoka ca 3 minuter över en gryta sjudande vatten under lock. Tillsätt rädisor och sugarsnaps. Ångkoka ytterligare någon minut.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2498 KJ / 597 kCal
Fett29.7 g
Kolhydrater46.8 g
Protein35 g
Kommentarer