Stekt lax med potatissallad och romröra
En härlig sommarmåltid där du serverar den stekta laxen med en potatissallad baserad på färskpotatis, blomkål och rädisor. Smaksätt med dill och citrondressing. Servera tillsammans med romröran.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
900 g mandelpotatis
1/2 blomkål
1 knippe rädisor
3 msk smör eller margarin
200 g sugarsnap peas
2 tsk pressad citronjuice
1 kruka hackad dill
salt
peppar
Romröra
2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 citron (endast det finrivna skalet)
80 g ishavsrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2498 KJ / 597 kCal
Fett29.7 g
Kolhydrater46.8 g
Protein35 g
Kommentarer