Lax med romsås och salladsärter
Bjud på härlig lax med romsås till middag. En perfekt vardagsrätt där laxen sköter sig själv i ugnen samtidigt som potatisen kokar. I det här receptet gör du romsås med ishavsrom blandat med crème fraiche. Servera med smaskiga salladsärter. Enkelt och gott för hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
4 portionsbitar laxfilé
1 tsk salt
1/2 krm peppar
1 rödlök
2 dl crème fraiche
75 g ishavsrom
150 g salladsärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2648 KJ / 633 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den vita romen är magiskt! Så himla god. För övrigt ett enkelt och bra recept.
Frida
2020-05-11Vad jättebra med timer i ”gör så här”. Jag brukar finhacka lite charlottenlök och blanda ner i såsen, så gott.
Elisabeth
2019-09-14Lax är alltid gott, rätten som helhet kändes väl genomtänkt! Första gången jag sett "vit" rom, och blev glatt överraskad! Rekommenderas!
Andrea
2016-05-10