Lax med romsås och salladsärtor    

5
2
Lax med romsås och salladsärtor    

Sex laxar i en laxask eller fyra lax(bitar) till middag? Här är en klassisk rätt där lax serveras med romsås. Krispiga salladsärtor äts tillsammans med den kokta potatisen, och laxen såklart.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019

Lax med romsås och salladsärtor    

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
75 g ishavsrom
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
4 port laxfilé (à 125 g)
150 g salladsärtor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hacka gärna en halv rödlök och blanda med såsen eller krydda med 1/2 msk hackad fryst dill (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Ida

2019-10-27

Såsen var jättegod, det som blev kvar använde vi som dip

Katarina

2019-10-24

Utan såsen hade det fått bättre betyg. Skippar den nästa gång

Näringsvärde per portion

Energi 2440 KJ / 582 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 43 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden