Lax med romsås och salladsärtor
Sex laxar i en laxask eller fyra lax(bitar) till middag? Här är en klassisk rätt där lax serveras med romsås. Krispiga salladsärtor äts tillsammans med den kokta potatisen, och laxen såklart.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
75 g ishavsrom
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
4 port laxfilé (à 125 g)
150 g salladsärtor
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 582 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Enkel vardagsmat
Claudia
2023-08-28Såsen var jättegod, det som blev kvar använde vi som dip
Ida
2019-10-27Utan såsen hade det fått bättre betyg. Skippar den nästa gång
Katarina
2019-10-24