Lax med romsås och salladsärtor    

5
2
Lax med romsås och salladsärtor    

Sex laxar i en laxask eller fyra lax(bitar) till middag? Här är en klassisk rätt där lax serveras med romsås. Krispiga salladsärtor äts tillsammans med den kokta potatisen, och laxen såklart.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019

Lax med romsås och salladsärtor    

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
75 g
ishavsrom
2 dl
lätt crème fraiche
-
salt
-
peppar
4
port laxfilé (à 125 g)
150 g
salladsärtor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hacka gärna en halv rödlök och blanda med såsen eller krydda med 1/2 msk hackad fryst dill (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Ida

2019-10-27

Såsen var jättegod, det som blev kvar använde vi som dip

Katarina

2019-10-24

Utan såsen hade det fått bättre betyg. Skippar den nästa gång

Näringsvärde per portion

Energi 2440 KJ / 582 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 43 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept