Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter
Hur gott med ugnsstekt lax och härligt söta rostade rotfrukter? En riktigt god smakkombination som dessutom är riktigt enkel att göra då allting tillagas i ugnen. Servera med en klick crème fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater, ät och njut!
Ingredienser
undefined
400 g potatis
300 g palsternackor
300 g rödbetor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör & rapsolja (ringla över rotfrukterna)
500 g laxfilé
smör & rapsolja (till pensling)
Till servering
2 dl crème fraiche fetaost & soltorkade tomater
4 tomater
1/2 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2765 KJ / 662 kCal
Fett42 g
Salt2.71 g
Kolhydrater38 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Förespråkar ni förkokta rödbetor? om det gäller råa räkna med betydligt längre tillagningstid. Jag fick ta ut laxen och köra ytterligare 20 minuter.
Jonas
2023-01-10Hej Jonas! Vi har provlagat receptet med "råa" rödbetor. Du ska skära rödbetorna i klyftor och sedan ca 10+15 min i ugnen och som alltid så är det bra att känna på rotfrukterna om de behöver längre tid i ugnen, alla ugnar är ju som bekant olika. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-11Håller med Anna här. 30 minuter minst för rotfrukterna för mig. 10m kanske funkar om dom är förkokta? Riktigt smarrigt hursomhelst
Mats
2019-01-19Alldeles för kort tid i ugnen, tyvärr. Både palsternackor o rödbetor var fortfarande hårda och oätliga efter full tid i ugnen enligt receptet
Anna
2018-10-22Hej Anna! Hoppas ni lät dem stanna kvar i ugnen tills de var klara. Ugnsvärme är olika i olika ugnar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-22