Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsstekt lax med rostade rotfrukter

Hur gott med ugnsstekt lax och härligt söta rostade rotfrukter? En riktigt god smakkombination som dessutom är riktigt enkel att göra då allting tillagas i ugnen. Servera med en klick crème fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater, ät och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär rotfrukterna i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt, peppar och ringla över lite smör- & rapsolja. Sätt in mitt i ugnen ca 10 min. 
  3. Pensla laxen med smör- & rapsolja, salta och peppra. Lägg sedan laxen på rotfrukterna och fortsätt laga i ugnen ca 15 minuter.
  4. Till servering: Servera med crème fraiche, tomater och dill.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Arla.

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 300 g palsternackor
  • 300 g rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör & rapsolja (ringla över rotfrukterna)
  • 500 g laxfilé
  • smör & rapsolja (till pensling)
Till servering
  • 2 dl crème fraiche fetaost & soltorkade tomater
  • 4 tomater
  • 1/2 kruka dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2765 kJ / 662 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer