Stekt lax med potatis och romsås

6
1 Klimatsmart
Stekt lax med potatis och romsås

Ibland är klassikerna det man längtar efter mest. Hur låter mild kokt potatis och perfekt stekt lax ihop med gräddfil som fått smak av små salta caviarkorn? Till detta finhackad sallad för extra krisp. Enkelt, gott och snabbt, och du får mer tid över att umgås med familj, eller hinna i god tid till favoritprogrammet!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2019

Stekt lax med potatis och romsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 1/2 dl
gräddfil
75 g
röd caviarmix
-
salt
-
peppar
4
port laxfilé (à 125 g)
1/2 msk
olja
1/2
cosmopolitansallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hacka en 1/2 rödlök (för 4 port) och rör ner i romsåsen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Runar

2020-06-11

Mycket gott citronpeppar är bra det har jag gjort många gånger

Näringsvärde per portion

Energi 2314 KJ / 551 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept