Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Stekt lax med potatis och romsås

Ibland är klassikerna det man längtar efter mest. Hur låter mild kokt potatis och perfekt stekt lax ihop med gräddfil som fått smak av små salta caviarkorn? Till detta finhackad sallad för extra krisp. Enkelt, gott och snabbt, och du får mer tid över att umgås med familj, eller hinna i god tid till favoritprogrammet!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka potatisen.
  3. Blanda gräddfil och caviar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek laxen i oljan ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  5. Strimla salladen.
  6. Servera laxen med potatis, sås och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Hacka en 1/2 rödlök (för 4 port) och rör ner i romsåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 75 g röd caviarmix
  • salt
  • peppar
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2314 kJ / 551 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer