Stekt lax med potatis och romsås
Ibland är klassikerna det man längtar efter mest. Hur låter mild kokt potatis och perfekt stekt lax ihop med gräddfil som fått smak av små salta caviarkorn? Till detta finhackad sallad för extra krisp. Enkelt, gott och snabbt, och du får mer tid över att umgås med familj, eller hinna i god tid till favoritprogrammet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 1/2 dl gräddfil
75 g röd caviarmix
salt
peppar
4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 msk olja
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2514 KJ / 600 kCal
Fett33 g
Salt1.2 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott citronpeppar är bra det har jag gjort många gånger
Runar
2020-06-11