Stekt lax med caviarcréme fraiche
Med caviar, lax och potatis lagar du enkelt en riktig klassisk måltid. Kombinationen lax och den salta caviaren som du blandar med crème fraiche smakar alltid gott. Laxen steks helt enkelt med salt och peppar i stekpannan och serveras med caviarcrème och krispiga morotsstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
75 g röd caviarmix
2 dl crème fraiche
salt
peppar
4 morötter
4 port laxfilé (à 125 g)
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2600 KJ / 620 kCal
Fett36 g
Salt1.9 g
Kolhydrater40 g
Protein31 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer