Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Stekt lax med caviarcréme fraiche

Med caviar, lax och potatis lagar du enkelt en riktig klassisk måltid. Kombinationen lax och den salta caviaren som du blandar med crème friache smakar alltid gott. Laxen steks helt enkelt med salt och peppar i stekpannan och serveras med caviarcrème och krispiga morotsstavar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om fryst används.
  2. Koka potatisen.
  3. Blanda caviar med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  4. Tvätta och skär morötterna i stavar.
  5. Stek laxen i oljan i en stekpanna, tills innertemperaturen på laxen är 54°C, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera laxen med potatis, caviarsås och morötter.

För alla

Fri från gluten och ägg
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 75 g röd caviarmix
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 morötter
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk olja

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2650 kJ / 634 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer