Stekt lax med caviarcréme fraiche

9
0
Stekt lax med caviarcréme fraiche

Med caviar, lax och potatis lagar du enkelt en riktig klassisk måltid. Kombinationen lax och den salta caviaren som du blandar med crème friache smakar alltid gott. Laxen steks helt enkelt med salt och peppar i stekpannan och serveras med caviarcrème och krispiga morotsstavar.

Skriv ut
Stekt lax med caviarcréme fraiche

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
75 g
röd caviarmix
2 dl
crème fraiche
3
morötter
4
port laxfilé (à 125 g)

Att ha hemma

-
salt
-
peppar
1 tsk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2650 KJ / 634 kCal
Fett 37 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept