Stekt lax med romsås och gurka
Stekt lax med kokt potatis landar sällan fel. Här steks den gyllenrosa i pannan, och serveras med en mild sås gjord på caviarmix och crème fraiche. Ät det ihop med kokt potatis och små gurktärningar och middagen är klar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
75 g röd caviarmix
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
1 gurka
4 port laxfilé (à 140 g)
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2444 KJ / 582 kCal
Fett27 g
Salt2.8 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott, precis som det ska vara i enkla kassen. Lite finhackad rödlök i såsen lyfte anrättningen ytterligare.
Jennie
2023-03-22Gott men är det för lite fisk för 4 pers, stekte 4 extra bitar lax och det blev lagomt.
Pernilla
2021-04-25Jag hade fel förra gången och gav en dålig recension innan jag ätit allt tillsammans. Erkänner mina fel och ger bättre betyg nu. Gillade inte såsen "för sig" men älskade den ihop med maten. Barnen gillade dem inte alls, men åt glatt av det andra.
Weronicha
2021-04-23