Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Stekt lax med romsås och gurka

Stekt lax med kokt potatis landar sällan fel. Här steks den gyllenrosa i pannan, och serveras med en mild sås gjord på caviarmix och crème fraiche. Ät det ihop med kokt potatis och små gurktärningar och middagen är klar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Blanda caviar med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gurkan i tärningar.
  5. Stek laxen i oljan i en stekpanna, tills innertemperaturen på laxen är 54°C, ca 3 minuter på varje sida.
  6. Servera laxen med potatis, caviarsås och gurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 900 g potatis
  • 75 g röd caviarmix
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2444 kJ / 582 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer