Stekt lax med romsås och gurka

15
9
Stekt lax med romsås och gurka

Stekt lax med kokt potatis landar sällan fel. Här steks den gyllenrosa i pannan, och serveras med en mild sås gjord på caviarmix och crème fraiche. Ät det ihop med kokt potatis och små gurktärningar och middagen är klar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Stekt lax med romsås och gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
75 g
röd caviarmix
2 dl
lätt crème fraiche
1
gurka
4
port laxfilé (à 125 g)

Att ha hemma

-
salt
-
peppar
1 tsk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Har du en hel laxfilé? Skär den i portionsbitar och frys in de bitarna du inte behöver.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Pernilla

2021-04-25

Gott men är det för lite fisk för 4 pers, stekte 4 extra bitar lax och det blev lagomt.

Weronicha

2021-04-23

Jag hade fel förra gången och gav en dålig recension innan jag ätit allt tillsammans. Erkänner mina fel och ger bättre betyg nu. Gillade inte såsen "för sig" men älskade den ihop med maten. Barnen gillade dem inte alls, men åt glatt av det andra.

Bengt

2021-04-22

En finhackad gul lök i såsen blir gott

Näringsvärde per portion

Energi 2444 KJ / 582 kCal
Fett 27 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept