Stekt lax med romsås och gurka

13
6 Klimatsmart
Stekt lax med romsås och gurka

Stekt lax med kokt potatis landar sällan fel. Här steks den gyllenrosa i pannan, och serveras med en mild sås gjord på caviarmix och crème fraiche. Ät det ihop med kokt potatis och små gurktärningar och middagen är klar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Stekt lax med romsås och gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
75 g
röd caviarmix
2 dl
lätt crème fraiche
1
gurka
4
port laxfilé (à 125 g)

Att ha hemma

-
salt
-
peppar
1 tsk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Har du en hel laxfilé? Skär den i portionsbitar och frys in de bitarna du inte behöver.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Camilla

2021-02-12

Jätte god romsås. Hade 80 g röd caviarmix och lite fryst dill i.

Mikael

2021-02-07

Snabbt och enkelt för barnen och oss vuxna. Toppenbra. Receptet via enkla veckans matkasse.

Alexandra

2021-02-05

Helt okej, men räckte gott och väl med ca 35g blir inte bra annars då caviaren smakar mycket. Hade i dill och lime för att bryta lite och blev bättre

Näringsvärde per portion

Energi 2444 KJ / 582 kCal
Fett 27 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept