Ugnsstekt lax med kålrabbisallad
Ibland är det tillbehören som är godast! Den ugnsstekta laxen smaksätts med en crème fraiche, och under tiden den är i ugnen blandas en kålrabbisallad ihop. Den slungas i olivolja och vitvinsvinäger, vilket tillför en härlig syra till rätten. Servera med bulgur, eller annat gryn som du föredrar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche med tomat & basilika
1 kålrabbi (à ca 300 g)
1/2 gurka
1/2 rödlök
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk olivolja
4 port bulgur eller annat gryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2450 KJ / 585 kCal
Fett30 g
Salt1.7 g
Kolhydrater38 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Perfekt.
Dora
2021-03-29Väldigt gott! Vi hade cous cous till och det vart bra. Tips att öka mängden creme fraishe. Våra barn åt dock inte, då de inte gillar lax.
Ulrika
2021-01-21Tillagade laxen med termometer efter receptet och upplevde att den blev lite slemmig, nästa gång får den vara inne lite längre i ugnen! Trevlig rätt!
Moa
2021-01-20