Ibland är det tillbehören som är godast! Den ugnsstekta laxen smaksätts med en crème fraiche, och under tiden den är i ugnen blandas en kålrabbisallad ihop. Den slungas i olivolja och vitvinsvinäger, vilket tillför en härlig syra till rätten. Servera med bulgur, eller annat gryn som du föredrar!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
2 2021
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med 1 msk tomatpuré, 1 msk chilisås och 1 tsk basilika, crème fraiche, salt och peppar (för 4 port).
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med 1 msk tomatpuré, 1 msk chilisås och 1 tsk basilika, crème fraiche, salt och peppar (för 4 port).
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dora
2021-03-29Perfekt.
Ulrika
2021-01-21Väldigt gott! Vi hade cous cous till och det vart bra. Tips att öka mängden creme fraishe. Våra barn åt dock inte, då de inte gillar lax.
Moa
2021-01-20Tillagade laxen med termometer efter receptet och upplevde att den blev lite slemmig, nästa gång får den vara inne lite längre i ugnen! Trevlig rätt!