Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka
Att en krämig kålrabbi skulle utgöra den perfekta såsen till lax är det nog många som har missat. Men testa och du kommer inte bli besviken! Förutom kålrabbi serverar du även dillig gurka till, samt nykokt potatis. En perfekt, lite roligare, vardagsrätt helt enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 kålrabbi (à ca 300 g)
2 dl crème fraiche parmesan/vitlök
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
250 g snackgurka
1/2 citron
4 port laxfilé (à 140 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 622 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi fick också kolja istället för lax, så det kanske är fler som fått fel.
Nicklas
2021-08-24Hej Nicklas! Ta gärna kontakt med vår Kundservice med synpunkter på matkassens innehåll. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-06Snopet Bi har fått Kolja ingen dill och ingen potatis Men vi ska nog kunna sno ihop en god middag av Kolja
Carita
2021-08-24Hej Carita! Ta gärna kontakt med vår Kundservice med synpunkter på matkassens innehåll. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-24