Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka

2
0 Klimatsmart
Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka

Att en krämig kålrabbi skulle utgöra den perfekta såsen till lax är det nog många som har missat. Men testa och du kommer inte bli besviken! Förutom kålrabbi serverar du även dillig gurka till, samt nykokt potatis. En perfekt, lite roligare, vardagsrätt helt enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
kålrabbi (à ca 300 g)
2 dl
crème fraiche parmesan/vitlök
-
salt
-
peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)
250 g
snackgurka
1/2
citron
4
port laxfilé (à 140 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Skär resten av citronen i klyftor och servera till.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2602 KJ / 622 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept