Ugnsstekt lax med kålrabbisallad

Betyg 4 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Ugnsstekt lax med kålrabbisallad

Ibland är det tillbehören som är godast! Den ugnsstekta laxen smaksätts med en crème fraiche, och under tiden den är i ugnen blandas en kålrabbisallad ihop. Den slungas i olivolja och vitvinsvinäger, vilket tillför en härlig syra till rätten. Servera med bulgur, eller annat gryn som du föredrar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Ugnsstekt lax med kålrabbisallad

Ingredienser

4 portioner
600 g laxfilé
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche med tomat & basilika
1 kålrabbi (à ca 300 g)
1/2 gurka
1/2 rödlök
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk olivolja
4 port bulgur eller annat gryn

Gör så här

00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Perfekt.

    Dora

  • Väldigt gott! Vi hade cous cous till och det vart bra. Tips att öka mängden creme fraishe. Våra barn åt dock inte, då de inte gillar lax.

    Ulrika

  • Tillagade laxen med termometer efter receptet och upplevde att den blev lite slemmig, nästa gång får den vara inne lite längre i ugnen! Trevlig rätt!

    Moa

  • Blev väldigt gott. Men ska testa tipset från Cecilia nästa gång för bulgur blev lite torr.

    André

  • Jättegod och enkel rätt. Rips att att öka mängden creme fraishe lite då bulgurn blir lite tort till. Man kan gärna piffa bulgur lite. Jag brukar blanda i gurkmeja för lite roligare färg. Den ger ju ingen direkt smak men får det att se lite roligare ut.

    Magnus

  • Laxen blev väldigt saftig och god! Okryddad bulgur smakar dock inte så mycket. Piffade till den med citron, olivolja och lite salladskrydda. Kålrabbi hade ingen av oss ätit och det var en trevlig överraskning, supergod!

    Cecilia

    Hej Cecilia! Vad kul att höra att ni gillade maten! Bra tips med citron, olivolja och salladskrydda till bulgur, tack för att du delar med dig av det. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • En klar favorit som kommer att göras igen! Perfekt vardagsmat och hela familjen älskade det!

    Erika

Näringsvärde per portion

Energi2450 KJ / 585 kCal
Fett30 g
Salt1.7 g
Kolhydrater38 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka
    Betyg 3.8 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad